Asbestbedrijf

Heeft u asbest aangetroffen in uw woning of bedrijfspand? Dan is het van belang om dit zo snel mogelijk te laten verwijderen door een gecertificeerd asbestbedrijf. Asbest is namelijk een gevaarlijke stof dat ernstige gevolgen kan hebben voor uw gezondheid. Als u zelf asbest gaat afbreken, is de kans groot dat u niet goed beschermt bent en dat nare consequenties hebben. JongDijk is expert in het verwijderen van asbest. Onze medewerkers gaan snel en bovenal veilig te werk. Neem vrijblijvend contact op.

Wat is asbest?

Asbest is een verzamelnaam voor een zestal natuur gevormde mineralen. De stof stond eerder altijd bekend om zijn goede eigenschappen. Het is sterk en is bestand tegen hoge temperaturen. Tegenwoordig zijn we ons veel meer bewust over de nadelen die asbest met zich meebrengt. Zodra asbestvezels loslaten en deze worden ingeademd, kan dit nare gevolgen hebben voor de gezondheid. Het kan namelijk leiden tot schade aan de long, longvlies of buikvlies. Sinds 1993 is het daarom niet meer toegestaan om gebruik te maken van asbest. 

Waarom JongDijk?

Asbest inventarisatie

Wat te doen bij asbest?

Wanneer u asbest heeft gesignaleerd, bent u niet verplicht het direct te verwijderen. De gevaren komen eenmaal pas om de hoek kijken als de asbestvezels vrijkomen. Dus gaat u binnenkort verbouwen, renoveren of verhuizen? Dan doet u er wel goed aan om de stof te laten verwijderen. In wat voor situatie u ook verkeert, bij JongDijk raden we eigenlijk altijd aan om het asbest te laten verwijderen. Zo loopt u nooit onnodig risico. 

Asbest dient altijd veilig en vakkundig gesaneerd te worden. Ons asbestbedrijf is in het bezit van het Procescertificaat Asbestverwijdering. Daarnaast hebben wij jarenlange ervaring in zowel binnen- als buitensaneringen. Hierdoor kunnen wij elk project zonder gevaar succes volbrengen. Dit doen we altijd volgens de laatste veiligheidsrichtlijnen. Zowel particulieren als bedrijven kunnen gebruiken maken van onze diensten. 

Asbestverwijdering in 4 stappen

In de regel wordt een asbestsanering uitgevoerd in onderstaande volgorde:

  1. Als eerst dient er een asbestinventarisatiebedrijf ingeschakeld te worden. Zij maken een asbestrapport op met daarin de belangrijkste informatie. 
  2. Daarna dienen we een sloopmelding bij de gemeente in. 
  3. Vervolgens verwijderen we het geconstateerde asbest.
  4. Tot slot voeren we de asbesthoudende materialen veilig af. 

Na de sanering controleren wij alle asbesthoudende materialen. Zo weten wij zeker dat alle asbest is verwijderd en u geen gezondheidsklachten kunt oplopen. 

Kosten asbest verwijderen

Het is logisch dat u graag een prijsinschatting wilt hebben zodat u weet wat u kunt verwachten. Het is echter lastig om een inschatting te maken zonder specifieke informatie over uw situatie. Ieder asbestproject is maatwerk. De prijs is onder meer gebaseerd op factoren als waar de asbest is gelokaliseerd, de hoeveelheid en de asbestsoort. Wilt u de exacte prijs van uw project weten? Vul dan ons online offerteformulier in en u ontvangt binnen een dag een scherpe en complete prijsopgave per mail! 

Maak een afspraak

Wilt u graag asbest laten verwijderen door een gecertificeerd asbestbedrijf? Jongdijk Asbestsanering helpt u graag! Neem vrijblijvend contact op met één van onze experts. Onze dienstverlening wordt onder meer aangeboden aan particulieren, de overheid, agrarische sector, industrie, gemeenten, VvE’s, woningbouwverenigingen, vastgoedorganisatiesbouw– en sloopbedrijven

Scroll naar boven