Asbest CV-ketel

Asbest bij uw CV-ketel laten verwijderen? Kies voor JongDijk!

Waar er in en rondom uw woning en of bedrijfspand asbest kan worden aangetroffen, geldt dit ook voor uw oude CV-ketel. Zo kan het zijn dat er een asbestplaat onder en/of achter de CV-ketel is geplaatst. Vroeger werd dit gedaan omdat asbest een isolerende en brandwerende werking heeft. Inmiddels is bekend dat asbest zeer schadelijk kan zijn voor uw gezondheid en het dus belangrijk is dat u dit zo snel mogelijk laat verwijderen. Hiervoor kunt u de specialisten van JongDijk inschakelen! Vraag direct een vrijblijvend offerte aan of neem contact op met een van onze experts. 

Zo werkt JongDijk

Asbest bij uw CV-ketel herkennen

Asbesthoudende materialen komen over het algemeen voor in oude woningen en gebouwen. Bij CV-ketels werd asbest voornamelijk gebruikt om de warmte vast te houden. Het is dus mogelijk dat u asbest aantreft als:

  • Asbesthoudende plaat onder de CV-ketel;
  • Afdichtkoord;
  • Cement;
  • Karton;
  • Afvoerbuis van asbestcement;
  • Isolatie rond afvoerbuis met asbesthoudend gips.

Het gaat hier zowel om hechtgebonden als niet hechtgebonden asbest. Hechtgebonden asbest zit nog vast aan ander materiaal. Deze vorm van asbest is niet zo zeer gevaarlijk. Het probleem is dat de oude CV-ketel vaak niet meer in goede staat is. Doordat er door de jaren heen aantasting kan zijn ontstaan, is het mogelijk dat de asbest vrij kan komen. Is uw woning of bedrijfspand al oud, dan doet u er goed aan om een asbestinventarisatie te laten uitvoeren. 

Asbest laten verwijderen door een professional

Besluit u uw asbesthoudende CV-ketel te laten verwijderen? Kies dan voor een gecertificeerd saneringsbedrijf als JongDijk. Wij zijn gespecialiseerd in het verwijderen van asbest voor zowel particulieren als bedrijven. Dit doen we onder meer in de regio’s Utrecht, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en ’t Gooi. Ons team beschikt over jarenlange ervaring en werkt altijd zo nauwkeurig mogelijk. Zo bent u er zeker van dat de sanering vakkundig en veilig wordt uitgevoerd. 

Kosten asbest verwijderen

Bent u benieuwd wat voor u de kosten zijn voor het verwijderen van asbest bij uw CV-ketel? Zonder verdere informatie over uw specifieke situatie is het lastig om de kosten te berekenen. De prijs is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de hoeveelheid asbest, de plek waar het is gelokaliseerd en de asbestsoort. Wilt u de precieze kosten voor uw project weten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan door ons online offerteformulier in te vullen en ontvang binnen 24 uur een scherpe en exacte prijsopgave in uw mailbox! 

Waarom asbest laten verwijderen?

Het moge duidelijk zijn dat asbest veel schade kan toebrengen aan uw gezondheid. Wij adviseren dan ook om asbest zo snel mogelijk te laten verwijderen. Hiervoor staat het team van JongDijk voor u klaar. Wij hebben geen lange wachttijden en kunnen u dus snel van dienst zijn. 

Naast de gezondheidsrisico’s die asbest met zich mee kan brengen en daarom verwijderd moet worden, bestaat er ook een wetgeving voor de verwijdering ervan, denk aan golfplaten. Eerder was het jaartal hiervan vastgesteld op 2024. Na diverse gesprekken in de Eerste Kamer is dit jaartal uitgesteld naar 2028. Wilt u op de hoogte blijven van het Asbestverwijderingsbesluit? U leest het allemaal op onze site. 

Zelf verwijderen: mag dat?

Wij raden altijd af om asbest zelf te verwijderen. Bij het afbreken van asbest komen namelijk vezels vrij die zeer gevaarlijk zijn. Desondanks zijn er een aantal situaties waarin u wél zelf asbest mag verwijderen. Wees hierbij goed op de hoogte van de regels waar u aan moet voldoen om een fikse boete te voorkomen. Meer informatie over het zelf verwijderen van asbest vindt u op de website van Milieu Centraal. Wilt u liever zeker weten dat de sanering volgens de regels gebeurd? Dan kunt u het beste een expert als JongDijk inschakelen. 

Hulp nodig?

Weet u niet zeker of er asbest bij uw CV-ketel zit? Neem dan contact op met JongDijk. 

Hebben wij het vermoeden dat er sprake is van asbest, dan adviseren wij u om een asbestinventarisatie te laten uitvoeren door een hiervoor gecertificeerd bedrijf. 

Hechtgebonden of niet-hechtgebonden asbest laten verwijderen?

JongDijk Asbestsanering B.V. is dé specialist in het verwijderen van zowel hechtgebonden als niet-hechtgebonden asbest bij CV-ketels.

Scroll naar boven