Asbest verwijderen? Kies voor JongDijk.

Asbest aangetroffen in of rondom uw woning of bedrijfspand?
Neem geen risico. Asbest verwijderen vereist een deskundige aanpak.

JongDijk werkt met vakkundige en opgeleide medewerkers conform het Procescertificaat Asbestverwijdering.

Wij voeren saneringswerkzaamheden uit voor particulieren, de overheid,  agrarische sector, industrie, gemeenten, VvE’s, woningbouwverenigingen, vastgoedorganisaties,  bouw- en sloopbedrijven.

Asbest verwijderen

Asbest verwijderen? Kies voor JongDijk.

Asbest aangetroffen in of rondom uw woning of bedrijfspand? Neem geen risico. Asbest verwijderen vereist een deskundige aanpak.

JongDijk werkt met vakkundige en opgeleide medewerkers conform het Procescertificaat Asbestverwijdering.

Wij voeren saneringswerkzaamheden uit voor particulieren, de overheid,  agrarische sector, industrie, gemeenten, VvE’s, woningbouwverenigingen, vastgoedorganisaties,  bouw- en sloopbedrijven.

Vakkundig asbest verwijderen

JongDijk Asbestsanering B.V. is gespecialiseerd in asbest verwijderen voor bedrijven en particulieren. Onze vestiging in Mijdrecht is centraal gelegen in Nederland en wij kunnen daardoor overal snel ter plaatse zijn.

Asbest is schadelijk voor de gezondheid en daarom is een deskundige aanpak belangrijk. Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van asbest saneren en pakken elk project professioneel aan. Vakkundig en veilig.

 

Zo werkt JongDijk.

asbestverwijdering
binnensanering

Binnensanering

Als er binnen een pand asbest wordt aangetroffen, dan wordt er een luchtdichte tent van folie gerealiseerd. Deze manier van asbestverwijdering wordt containment genoemd. Bij een binnensanering wordt het gebied rondom de bron duidelijk afgezet Met waarschuwingsborden en gele asbestlinten.

Op de afgesloten tent wordt vervolgens een 3-staps-douchecabine geplaatst. Via deze speciale asbest douchecabine betreden en verlaten de medewerkers van JongDijk de werkruimte.

Daarnaast wordt de afgesloten ruimte met een onderdrukmachine op onderdruk gezet, zodat de lucht in het containment constant gezuiverd wordt.

Controle na het verwijderen van asbest bij een binnensanering

Tijdens een binnensanering werkt JongDijk zeer nauwkeurig en voorzichtig. Een goede samenwerking en extra controles op elkaars werk zijn hier onderdeel van. Na afloop van de werkzaamheden komt er een specialist van een onafhankelijk laboratorium conform de NEN 2990 het containment visueel controleren en de lucht meten. Door middel van het plaatsen van pompen wordt er een luchtmeting gedaan. Na uitkomst van de meting onder de vrijgavegrens, kan het containment worden afgebroken en is de ruimte weer veilig te betreden.

buitensanering

Buitensanering

Een buitensanering is het verwijderen van asbest in de buitenlucht. Dit betreft vaak asbestdaken, golfplaten, kozijnen en gevelbekleding.

Tijdens het verwijderen van asbesthoudende materialen in de open lucht wordt het werkgebied afgezet met gele asbestlinten, waarschuwingsborden en indien nodig met bouwhekken. Het werkterrein wordt door JongDijk op deze manier duidelijk afgezet voor de omgeving.

Daarnaast wordt er een decontaminatie-unit geplaatst op het terrein. Deze speciale unit is voorzien van een vuile ruimte (uitkleedruimte), doucheruimte en een schone ruimte (aankleedruimte).

Inspectie bij asbestverwijdering in de buitenlucht

Net als bij een binnensanering is veilig en gecontroleerd werken noodzakelijk. De medewerkers van JongDijk dragen speciale asbestbeschermende kleding en asbestmaskers. Zodra de asbestverwijdering buiten afgerond is, zal het gebied gecontroleerd worden door een specialist van een geaccrediteerd laboratorium (conform NEN 2990). Er wordt een vrijgaverapport opgesteld van de visuele inspectie. Na goedkeuring van de laborant wordt het werkgebied asbestvrij verklaard. Vanaf dat moment is het terrein weer toegankelijk.

Waarom asbest laten verwijderen?

Gezien de gezondheidsrisico’s is het verstandig om asbest te laten verwijderen. U kunt hiervoor asbestsaneringsbedrijf JongDijk inschakelen. Wij hebben korte wachttijden en kunnen dus snel uw project aanpakken. Het voordeel van het laten verwijderen is dat u zeker weet dat dit veilig en vakkundig gedaan wordt. 

Naast het feit dat het gevaarlijk is voor uw gezondheid, is er ook wetgeving over het veplicht verwijderen van asbestdaken (zoals asbest golfplaten). Dit jaartal was vastgesteld op 2024. Na verschillende gesprekken in de Eerste Kamer is dit uitgesteld tot 2028.  Blijf daarom op de hoogte van het Asbestverwijderingsbesluit. Op onze website kunt u het laatste asbest nieuws volgen.

Mag u asbest zelf verwijderen?

In sommige gevallen mag u als particulier zelf asbest verwijderen. Daar zijn een aantal spelregels voor. Op de website van Milieu Centraal kunt u lezen wanneer u dit zelf mag doen. Wilt u meer weten? Lees dan onze informatie pagina, waarin we een uitleg van de asbestregels 2019 én een stappenplan geven voor het zelf verwijderen van asbest. Zorg dat u van te voren goed op de hoogte bent om een flinke boete te voorkomen. Zomaar asbest verwijderen kan zeker strafbaar zijn.

Kosten asbest verwijderen

De kosten voor het verwijderen van asbest hangen af van verschillende factoren en het is daarom zeer lastig om een indicatie te geven zonder verdere informatie over een betreffend project. Vraag daarom vandaag nog een offerte aan bij JongDijk. Dan ontvangt u binnen 24 uur een exacte en scherpe prijsopgaaf per mail. Bel ons gerust voor vragen en advies op 085 0470 470.

Asbest laten verwijderen: wat zijn de kosten?

Hieronder hebben we een aantal factoren op een rij gezet. Aan de hand van deze indicatoren worden de kosten bepaald voor het asbest laten verwijderen.

  • hoeveelheid asbest
  • oppervlakte in m1 of m2
  • aantal ruimtes waar asbest voorkomt
  • verwerkingsmethode
  • bevestigingsmethode
  • soort asbest
  • bereikbaarheid
  • spoed en calamiteiten

Daarnaast kunnen er toeslagen berekend worden als de asbesthoudende materialen moeilijk weg te halen zijn of in het geval van calamiteiten. 

Het is bijvoorbeeld een groot verschil of de asbest zich binnen of buiten bevindt. En logischerwijs brengt het verwijderen van asbest golfplaten of dakbeschot van een schuur andere kosten met zich mee dan het weghalen van een asbestplaat, vensterbank of schoorsteen asbestpijp binnenshuis.

Zijn de asbest verwijderingskosten aftrekbaar?

Voor bedrijven zijn sommige asbestkosten aftrekbaar. We hebben het dan bijvoorbeeld over stallen (agrarische bedrijven), loodsen, schuren of kantoorgebouwen. 

In het kader van de volksgezondheid is de overheid gebaat bij zoveel mogelijk asbest verwijderen. Om dit te stimuleren zijn er verschillende financiële regelingen in het leven geroepen. Op de website van Rijksoverheid vindt u meer informatie hierover

Asbestkosten aftrekbaar particulier?

Voor particulieren zijn asbest verwijderingskosten helaas niet aftrekbaar. Als u een huis gaat kopen, slopen of renoveren is het dus goed om vantevoren verschillende offertes op te vragen bij gecertificeerde asbestsaneringsbedrijven. Daarnaast is het laten maken van een inventarisatierapport zeer verstandig. Dan komt u niet voor verrassingen te staan, waardoor u de kosten van asbest verwijderen niet zou kunnen betalen.

Subsidie voor het verwijderen van asbest 2019

Tot einde 2018 was het mogelijk om aanspraak te maken op subsidie voor asbest verwijderen bij de Rijksoverheid. Er was een pot van in totaal 75 miljoen euro asbestsubsidie voor asbestdaken. De looptijd van deze subsidie was officieel tot het einde van 2019, maar gezien het plafond vorig jaar bereikt is, is er geen subsidie meer voor 2018. Sinds 2019 vermeldt de website van het RVO het volgende:

De Subsidieregeling verwijdering Asbestdaken had als oogmerk om het verwijderen van asbestdaken te stimuleren. Voor de regeling was een budget van € 75 miljoen euro beschikbaar. Dit budget is inmiddels uitgeput. De regeling is per 15 december 2018 gesloten. Er kunnen geen subsidieaanvragen meer  worden ingediend.

Wilt u weten wat de kosten zijn voor het verwijderen van asbest? Vul dan gratis het online offerteformulier in. U ontvangt binnen 24 uur een scherpe offerte. Bel voor direct advies naar 085 0470 470.