Asbest verwijderen? Kies voor JongDijk.

Asbest aangetroffen in of rondom uw woning of bedrijfspand? Neem geen risico. Het verwijderen van asbest vereist namelijk een deskundige aanpak.

JongDijk werkt met vakkundige en opgeleide medewerkers conform het Procescertificaat Asbestverwijdering.

Asbest verwijderen? Kies voor JongDijk.

Asbest aangetroffen in of rondom uw woning of bedrijfspand? Neem geen risico. Het verwijderen van asbest vereist namelijk een deskundige aanpak.

JongDijk werkt met vakkundige en opgeleide medewerkers conform het Procescertificaat Asbestverwijdering. Neem geen risico als het gaat om asbest! Wij staan klaar om uw woning of pand veilig te saneren. 

Asbest verwijderen

JongDijk Asbestsanering B.V. is dé specialist in het verwijderen van asbest voor bedrijven en particulieren. Onze vestiging in Mijdrecht ligt centraal in Nederland, waardoor wij overal snel ter plaatse kunnen zijn.

Asbest is zeer schadelijk voor de gezondheid. Een deskundige aanpak is daarom zeer van belang. Wij hebben jarenlange ervaring wat betreft het verwijderen van asbest en pakken elk project professioneel aan. Vakkundig, veilig en snel weer asbestvrij. 

Zo werkt JongDijk

asbestverwijdering

Binnensanering

Treft u binnen een pand asbest aan, dan realiseren we een luchtdichte tent van folie. Deze manier van asbest saneren noemen we ook wel containment. Hierdoor kunnen er geen asbestvezels ontsnappen. Bij een binnensanering zetten we het gebied rondom de bron duidelijk af. Dit doen we met waarschuwingsborgen en gele asbestlinten. 

Op de afgesloten tent plaatsen we vervolgens een drie-staps-douchecabine. Via deze speciale asbest douchecabine betreden en verlaten de medewerkers van JongDijk de werkruimte.

Daarnaast wordt de afgesloten ruimte met een onderdrukmachine op onderdruk gezet. Door de afzuiging van de lucht worden de asbestvezels die vrijkomen opgevangen en wordt de lucht in het containment constant gezuiverd. 

Controle na het verwijderen van asbest bij een binnensanering

Tijdens een binnensanering werkt JongDijk zeer nauwkeurig en voorzichtig. Een goede samenwerking en extra controles op elkaars werk zijn hier ook onderdeel van. Na afloop van de werkzaamheden komt er een specialist van een onafhankelijk laboratorium conform de NEN 2990 het containment visueel controleren en de lucht meten. Middels het plaatsen van pompen wordt er een luchtmeting gedaan. Na uitkomst van de meting onder de vrijgavegrens, kan het containment worden afgebroken en is de ruimte weer veilig te betreden.

Buitensanering

Een buitensanering is het verwijderen van asbest in de buitenlucht. Het gaat hierbij vaak om de verwijdering van asbestdaken, golfplaten, kozijnen en gevelbekleding.

Gedurende het saneren van de asbesthoudende materialen in de open lucht, zetten wij het gehele gebied altijd af met gele asbestlinten, waarschuwingsborden en indien nodig met bouwhekken. Het werkterrein wordt door JongDijk op zo duidelijk afgezet voor de omgeving.

Daarnaast plaatsen we een decontaminatie-unit op het terrein. Deze speciale unit is voorzien van een vuile ruimte (uitkleedruimte), doucheruimte en een schone ruimte (aankleedruimte).

Waarom asbest laten verwijderen?

Gezien de gezondheidsrisico’s raden wij eigenlijk altijd aan om asbest te laten verwijderen. Schakel hiervoor gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf JongDijk in. Wij hebben korte wachttijden en kunnen dus snel uw project aanpakken. Bovendien weet u dan zeker dat de asbestsanering veilig en vakkundig wordt uitgevoerd. 

Naast het feit dat het gevaarlijk is voor uw gezondheid, is er ook wetgeving over het veplicht verwijderen van asbestdaken (zoals asbest golfplaten). Eerder was dit vastgesteld op 2024. Na verschillende gesprekken in de Eerste Kamer is dit uitgesteld tot 2028. Blijf daarom op de hoogte van het Asbestverwijderingsbesluit. Op onze website kunt u het laatste asbest nieuws volgen.

Inspectie bij asbestverwijdering in de buitenlucht

Net als bij een binnensanering is veilig en gecontroleerd werken noodzakelijk. De medewerkers van JongDijk dragen speciale asbestbeschermende kleding en asbestmaskers. Zodra we de asbestverwijdering buiten hebben afgerond, zal het gebied gecontroleerd worden door een specialist van een geaccrediteerd laboratorium (conform NEN 2990). Er wordt een vrijgaverapport opgesteld van de visuele inspectie. Na goedkeuring van de laborant wordt het werkgebied asbestvrij verklaard. Vanaf dat moment is het terrein weer toegankelijk.

Heeft u het vermoeden dat er sprake is van asbest in uw woning, schuur of kantoorpand? Neem het zekere voor het onzekere en laat een asbest inventarisatie uitvoeren. Wij helpen u graag op weg. 

Mag u asbest zelf verwijderen?

In sommige gevallen mag u als particulier zelf asbest verwijderen. Daar zijn echter wel een aantal spelregels voor. Op de website van Milieu Centraal kunt u lezen wanneer u dit zelf mag doen. Wilt u meer weten? Lees dan onze informatie pagina, waarin we een uitleg van de asbestregels én een stappenplan geven voor het zelf verwijderen van asbest. Zorg dat u van te voren goed op de hoogte bent om een fikse boete te voorkomen. Zomaar asbest saneren kan zeker strafbaar zijn.

Kosten asbest verwijderen

De kosten voor het verwijderen van asbest hangen af van verschillende factoren en het is daarom zeer lastig om een indicatie te geven zonder verdere informatie over een betreffend project. Vraag daarom vandaag nog een offerte aan bij JongDijk. Dan ontvangt u binnen 24 uur een exacte en scherpe prijsopgaaf per mail. Bel ons gerust voor vragen en advies op 085 0470 470.

Asbest laten verwijderen: wat zijn de kosten?

Hieronder hebben we een aantal factoren op een rij gezet. Aan de hand van deze indicatoren worden de kosten bepaald voor het asbest laten verwijderen.

  • hoeveelheid asbest
  • oppervlakte in m1 of m2
  • aantal ruimtes waar asbest voorkomt
  • verwerkingsmethode
  • bevestigingsmethode
  • soort asbest
  • bereikbaarheid
  • spoed en calamiteiten

Daarnaast kunnen er toeslagen berekend worden als de asbesthoudende materialen moeilijk weg te halen zijn of in het geval van calamiteiten. 

Het is bijvoorbeeld een groot verschil of de asbest zich binnen of buiten bevindt. En logischerwijs brengt het verwijderen van asbest golfplaten of dakbeschot van een schuur andere kosten met zich mee dan het weghalen van een asbestplaat, vensterbank of schoorsteen asbestpijp binnenshuis.

Zijn de kosten voor het verwijderen van asbest aftrekbaar?

Voor bedrijven zijn sommige asbestkosten aftrekbaar. We hebben het dan bijvoorbeeld over stallen (agrarische bedrijven), loodsen, schuren of kantoorgebouwen. 

In het kader van de volksgezondheid is de overheid gebaat bij zoveel mogelijk asbest verwijderen. Om dit te stimuleren zijn er verschillende financiële regelingen in het leven geroepen. Op de website van Rijksoverheid vindt u meer informatie hierover

Asbestkosten aftrekbaar particulier?

Voor particulieren zijn asbest verwijderingskosten helaas niet aftrekbaar. Als u een huis gaat kopen, slopen of renoveren is het dus goed om vantevoren verschillende offertes op te vragen bij gecertificeerde asbestsaneringsbedrijven. Daarnaast is het laten maken van een inventarisatierapport zeer verstandig. Dan komt u niet voor verrassingen te staan, waardoor u de kosten van asbest verwijderen niet zou kunnen betalen.  

Subsidie voor het verwijderen van asbest

Sinds 2018 is het uitgeputte budget voor het verwijderen van asbest niet meer aangevuld. Dit betekent dat het in 2021 niet meer mogelijk is om landelijke subsidie aan te vragen. Daarentegen is het niet meer verplicht om alle asbestdaken per 2024 verwijderd te hebben. Toch wil dit niet zeggen dat u alles zelf moet betalen. In het kader van energiezuiniger wonen is het in sommige gemeenten nog wel mogelijk om subsidie aan te vragen voor het verwijderen van asbest. Via de subsidiewijzer van Milieu Centraal kunt u eenvoudig controleren of u in uw gemeente een subsidieaanvraag kunt indienen. 

Wilt u weten wat de kosten zijn voor het verwijderen van asbest? Vul dan geheel vrijblijvend ons offerteformulier in en u ontvangt binnen 24 uur een scherpe prijsopgaven. Bell voor direct advies naar 084 0470 470.

Scroll naar boven