Vraag nu vrijblijvend een offerte aan bij JongDijk

Ontvang binnen 24 uur reactie

Offerte asbest verwijderen

Het verwijderen van asbest brengt kosten met zich mee. Om wat voor kosten het gaat is afhankelijk van verschillende factoren en uw specifieke situatie. Benieuwd naar de kosten? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan en u ontvangt binnen 24 uur een reactie. 

 

asbestverwijdering

Offerte asbest verwijderen

Omdat asbest een zeer gevaarlijke stof betreft, is het van belang dat u dit specialistische werk uitbesteed aan deskundige asbestverwijderaars. JongDijk Asbest staat bekend om de jarenlange ervaring met kleine en grote asbest projecten. Bovendien beschikken onze medewerkers over de nodige certificaten en zijn zij op de hoogte van de laatste technieken en wet- en regelgeving. 

Het verwijderen van asbest brengt kosten met zich mee. Om wat voor kosten het gaat is afhankelijk van verschillende factoren en uw specifieke situatie. Benieuwd naar de kosten? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan en u ontvangt binnen 24 uur een reactie. 

asbestverwijdering

Vraag hier uw asbest offerte aan

Offerteformulier

Naam(Vereist)
Max. bestandsgrootte: 128 MB.

Direct advies nodig?

Heeft u vragen tijdens het invullen van het online offerteformulier?

Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten staan u graag te woord. 

Maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar.

Dit is JongDijk B.V.

De kosten voor asbestverwijdering

Zonder specifieke gegevens over uw project, is het lastig om een indicatie te geven van de kosten. Deze zijn namelijk sterk afhankelijk van diverse factoren. Voorbeelden hiervan zijn: 

  • Oppervlakte in m²;
  • Hoeveelheid van de asbest;
  • Asbestsoort;
  • Aantal ruimtes waar het asbest is aangetroffen;
  • Verwerkingsmethode;
  • Bevestigingsmethode;
  • Bereikbaarheid van de asbesthoudende materialen/ruimtes;
  • Spoed en calamiteiten. 

In de totale kosten voor het verwijderen worden bovengenoemde elementen meegenomen, kunnen ook de kosten voor het inventarisatierapport meegenomen worden, evenals eventuele toeslagen. Hiervan is bijvoorbeeld sprake wanneer de asbesthoudende materialen lastig te verwijderen zijn of als er sprake is van een calamiteit. Ook kan het verschil maken of het asbest zich buiten of binnen bevind. 

Zijn asbestkosten fiscaal aftrekbaar?

In de meeste gevallen zijn asbestkosten een onverwachte kostenpost. De overheid is er, in het kader van volksgezondheid, zoveel mogelijk bij gebaat om asbest te laten verwijderen. Daarom zijn er verschillende financiële regelingen in het leven geroepen. De Belastingdienst biedt twee soorten aftrekposten aan. Daarnaast is er nog een speciale afschrijvingsregeling. Let op: dit geldt alléén voor bedrijven! 

Asbestkosten particulieren

Voor particulieren zijn de kosten voor het verwijderen van asbest helaas niet aftrekbaar. Gaat u een huis slopen, renoveren of kopen, dan doet u er dus goed aan om voorafgaand diverse offertes op te vragen bij gecertificeerde asbestbedrijven. Daarnaast kunt u veel hebben aan het verplichte asbestinventarisatierapport. Hierin staat precies wat u kunt verwachten en zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. 

Scroll naar boven