Astbest dak verwijderen

Asbest geconstateerd? Kies voor JongDijk

Heeft u een asbestdak in huis? Laat het zo snel mogelijk verwijderen. Voor het verwijderen van asbest is een deskundige aanpak vereist. Asbest kan veel risico’s voor je gezondheid met zich mee brengen. Het team van JongDijk bestaat uit vakkundige en opgeleide medewerkers die weten hoe ze hier goed mee om moeten gaan. 

De saneringswerkzaamheden voeren wij voor vele sectoren uit. Voor particulieren, de overheid, gemeenten, woningbouwverenigingen of bouw-en sloopbedrijven. Geen opdracht is te gek voor ons.

Zo werkt JongDijk

binnensanering

Soorten asbest

Er bestaan diverse soorten asbest en die brengen allemaal een hoop risico’s voor de gezondheid met zich mee. Een van de gevaarlijkste vormen van asbest is de ambifool groep. Je kunt ze herkennen aan de kleur: ambifolen crocidoliet (blauw) en amosiet (bruin).

Van deze ambifolen is de blauwe variant het gevaarlijkst. Dat komt omdat deze variant uit hele hare vezels bestaan die niet door je immuunsysteem worden afgebroken, het gevolg hiervan is dat ze door het lichaam gaan zweven en zo schade aanrichten. 

Kom je deze soorten asbest tegen op je dak? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op en voorkom een slechte gezondheid.

Controle na asbestverwijdering bij binnensanering

Asbest kan zich ook binnen bevinden. Bij JongDijk kun je ook terecht voor dit soort binnensanering. Wanneer we met een binnensanering bezig zijn, werken we zeer zorgvuldig en voorzichtig. Goede samenwerking en extra controles op elkaars werken vinden we hierbij erg belangrijk. Zodra wo onze werkzaamheden hebben afgerond. Komt er een specialist van een laboratorium langs om het containment visueel te controleren en de lucht te meten. De luchtmeting wordt uitgevoerd door middel van het plaatsen van pompen. Is de uitkomst van de meting onder de vrijgavegrens, dan breken we het containment af en kan de ruimte weer veilig worden gebruikt.

buitensanering

Buitensanering

JongDijk helpt u graag met een astbestdak. Dit valt onder buitensanering, daarbij verwijderen we het asbest in de buitenlucht. Bij een buitensanering, verwijderen we asbest in de buitenlucht. Het gaat hierbij ook om astbestdaken, golfplaten, gevelbekleding en kozijnen. 

Zodra we astbesthoudende materialen verwijderen, dan zetten we het werkgebied af met gele astbestlinten, waarschuwingsborden en – indien nodig – bouwhekken.

Het werkterrein wordt door het team van JongDijk op deze manier duidelijk afgezet voor de omgeving. Bovendien plaatsen we een decontaminatie-unit op het terrein. Dit is een speciale unit, voorzien van een vuile ruimte (uitkleedruimte), doucheruimte en een schone ruimte (aankleedruimte).

Controle na asbestverwijdering bij buitensanering

Net als bij een binnensanering zijn veiligheid en gecontroleerd werken belangrijke speerpunten. Daarom draagt ons team asbestbeschermende kleding en asbestmaskers. Wanneer asbestsanering is afgerond, wordt ook dubbel gecheckt of alles in orde is door een specialist. Ook wordt er een vrijgaverapport opgesteld en daarna wordt het gebied officieel asbestvrij verklaard. Het terrein is dan weer veilig om te betreden.

Waarom asbest laten verwijderen?

Asbest brengt vele risco’s met zich mee, daarom staan JongDijk klaar om het zo snel mogelijk en vakkundig te verwijderen. Wij zorgen ervoor dat er geen lange wachttijden zijn waardoor we uw project zo snel mogelijk kunnen aanpakken. Laat u de asbestverwijdering door ons uitvoeren, dan bent u er zeker van dat dit zorgvuldig en vooral veilig wordt uitgevoerd. 

Naast uw eigen veiligheid, bestaat er ook een wetgeving over het verplicht saneren van asbestdaken, denk aan golfplaten. Het jaartal hiervan was vastgesteld op 2024, maar na diverse gesprekken in de Eerste Kamer is dit opgeschoven naar 2028. Wilt u op de hoogte blijven van het Asbestverwijderingsbesluit? Op onze website vindt u het laatste nieuws rondom asbest. 

Mag u asbest zelf verwijderen?

In sommige situaties is het mogelijk om als particulier zelf asbest te verwijderen. Hier hangen wel een aantal regels aan vast. Op de website van Milieu Centraal leest u hier meer over. Zorg altijd dat u goed op de hoogte bent van deze regels om een fikse boete te voorkomen. Wilt u lever het zekere voor het onzekere? Dan is het ten zeerste aan te raden om professionals in te schakelen. 

Hulp nodig?

Twijfelt u over de aanwezigheid van asbest in uw woning of bedrijfpand? Neem dan contact op met JongDijk. 

Wanneer wij vermoeden dat het om asbesthoudende materialen gaat, dan adviseren wij om door een gecertificeerd bedrijf een asbestinventarisatie te laten doen.

Hechtgebonden of niet-hechtgebonden asbest laten verwijderen?

JongDijk Asbestsanering B.V. is dé specialist in het verwijderen van zowel hechtgebonden als niet-hechtgebonden asbest.

Scroll naar boven