Asbest in het plafond

Asbest plafonds

In het verleden is asbest op de meest uiteenlopende materialen en producten verwerkt, zo ook in plafonds. Dat had vooral te maken met de goede eigenschappen die asbest met zich meebrengt, zoals de isolerende werking, slijtvastheid en het feit dat het goedkoop is. Hebben we het over asbest plafondplaten, dan moet u met name denken aan valse plafonds en plafondafwerking. Inmiddels is gebleken dat asbest flinke gezondheidsrisico’s met zich mee kan brengen. Maar hoe herkent u asbest in het plafond en bent u verplicht om het te laten verwijderen? 

Wij verstaan ons vak.

Direct advies nodig?

Heeft u vragen over het herkennen van asbest of weet u zeker dat er sprake is van asbest in uw woning, schuur of kantoorpand?

Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten staan u graag te woord. 

Maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar.

Welke toepassingen van asbest vindt u in het plafond?

Er zijn twee mogelijke manieren waarop u asbest kunt aantreffen in uw plafond. De eerste is als u een vals plafond hebt van voor 1998. Zeker voor die tijd werden soms asbestplaten gebruikt om een plafond te verlagen of te egaliseren. Het gaat hier niet om de alom bekende golfplaten, maar plaatsen die gemaakt zijn uit plaaster en asbestvezels bevatten. Meestal zijn dit pica-platen. Deze bestaan uit bruine asbest, soms in combinatie met witte asbest, en bestaan tot wel 30% uit asbestvezels. Erg gevaarlijk dus. Een andere mogelijkheid waardoor u te maken kunt hebben met asbest in uw plafond, is als er gebruik werd gemaakt van asbesthoudend pleisterwerk. 

Is een asbest plafond gevaarlijk?

Het is vrij gevaarlijk wanneer er asbest in uw plafond zit. In vrijwel alle gevallen gaat het namelijk om niet-hechtgebonden asbest. Dit betekent dat de asbestvezels los lig en eenvoudig vrij kunnen komen in de lucht. Heeft u het vermoeden dat u asbest in het plafond, neem dan contact op met een erkend asbestverwijderaar. Niet-hechtgebonden asbest mag u namelijk nooit, maar dan ook nooit zelf verwijderen. Dit is erg gevaarlijk. Laat dit altijd over aan een professional. 

Subsidie aanvragen bij gemeenten

Wanneer u asbest in of rondom uw woning heeft aangetroffen, betekent dat niet direct dat u verantwoordelijk bent voor de volledige kosten. Steeds meer gemeenten bieden een subsidieregeling aan voor het verwijderen van asbest in het kader van energiezuiniger wonen. 

Met de EnergieSubsidiewijzer kunt u eenvoudig en snel controleren of uw gemeente het verwijderen van asbest in plafondplaten subsidieert. Bij de beschikbare subsidies vindt u een overzicht waarin u kunt zien wat de voorwaarden van het ontvangen van de subsidie zijn en om wat voor bedrag het gaat. Bovendien ziet u in een oogopslag waar u de subsidie kunt aanvragen.

Asbest verwijderen door professionals

JongDijk is een professioneel bedrijf, gespecialiseerd in het veilig en vakkundig verwijderen van asbest voor bedrijven en particulieren. Onze medewerkers beschikken over de nodige certificaten en zijn op de hoogte van de laatste technieken en regelgeving. Het materiaal waar we mee werken voldoet te allen tijde aan de milieu- en veiligheidseisen. We zijn dan ook niet voor niets uitgegroeid tot een gevestigde naam binnen de saneringsbranche. 

Heeft u te maken met asbest in uw woning of kantoorpand? Neem dan contact op met onze specialisten. Wij verwijderen vakkundig en bovenal veilig het asbest. 

Kosten asbest plafond verwijderen

Wij begrijpen dat u benieuwd bent naar de kosten voor het verwijderingsproces. Het is echter lastig om zonder specifieke details een nauwkeurige schatting te geven. Wilt u graag weten wat de exacte prijs gaat zijn voor het verwijderen van asbest? Vul vrijblijvend ons offerte formulier in! Binnen 24 uur ontvangt u een gedetailleerde prijsopgave in uw inbox.

Meer informatie over asbest

Asbest inventarisatie

Wilt u asbest laten verwijderen, dan dan heeft u een asbestinventarisatierapport uitgevoerd door een gecertificeerd inventarisatiebureau nodig. 

Neem geen risico. Asbest verwijderen vereist een deskundige aanpak. Kies voor JongDijk. Gecertificeed specialist in binnen- en buitensaneringen.

Asbest offerte aanvragen

Wij hanteren scherpe prijzen voor asbestverwijdering. Vraag direct online een offerte aan bij JongDijk. U ontvangt binnen 24 uur reactie in uw mailbox.

Asbest herkennen

Hoe kunt u asbest herkennen en is het gevaarlijk? Lees hier informatie over onder meer het asbestverwijderingsbesluit, subsidies en meer

Vraag hier uw vrijblijvende asbest offerte aan

Naam(Vereist)
Max. bestandsgrootte: 128 MB.

Scroll naar boven