Asbest plafondplaten

Asbest plafondplaten

Eerder is asbest een van de meest gebruikte materiaal wat in veel producten is verwerkt. Zo is het ook verwerkt in plafondplaten. De redenen dat het veel gebruikt is. Komt omdat het goed isolerend en goedkoop is. Wanneer er asbest platen in uw plafond verwerkt zitten kunt u dat herkennen aan een vals plafond en plafondafwerkingen. Destijds was er nog geen kennis over de gevaren die het met zich mee brengt. Nu is de vraag hoe u herkent of er asbest in uw plafond zit en of u verplicht bent het te laten verwijderen?

Zo werkt JongDijk

Welke toepassingen van asbest vindt u in het plafond?

Er zijn verschillende manier hoe u er achter kunt komen of er asbest in uw plafond zit. De eerste is wanneer u een vals plafond hebt die voor 1998 geplaatst is. Voor die tijd is er veel gebruik gemaakt van asbest platen om een plafond te verlagen en te egaliseren. De tweede manier om er achter te komen of er asbest in uw plafond zit is door te onderzoeken of uw plafond een lichtbruine tot gele kleur heeft. Als dit samen gaat met een vezelige of korrelige structuur dan is er grote kans dat u asbest in uw plafond hebt. Dit is erg gevaarlijk want de platen kunnen voor 30% uit asbestvezels bestaan. 

Is een asbest plafond gevaarlijk?

Wanneer u asbest in uw plafond hebt zitten dan is dat erg gevaarlijk. De reden daarvoor is dat het in vrijwel alle gevallen gaat om niet hechtgebonden asbest. Dit betekent dat de asbestvezels los liggen en eenvoudig vrij kunnen komen in de lucht. Wanneer u het vermoeden heeft dat u asbest heeft in uw plafond, neem dan contact op met een professioneel asbestsaneringsbedrijf. Niet hechtgebonden asbest mag u namelijk nooit zelf verwijderen, want dat is erg gevaarlijk. Laat dit altijd over aan een professional. 

Subsidie aanvragen bij gemeenten

Wanneer u asbest in of rondom uw woning heeft aangetroffen, betekent dat niet direct dat u verantwoordelijk bent voor de volledige kosten. Steeds meer gemeenten bieden een subsidieregeling aan voor het verwijderen van asbest in het kader van energiezuiniger wonen. 

Met de EnergieSubsidiewijzer kunt u eenvoudig en snel controleren of uw gemeente het verwijderen van asbest subsidieert. Bij de beschikbare subsidies vindt u een overzicht waarin u kunt zien wat de voorwaarden van het ontvangen van de subsidie zijn en om wat voor bedrag het gaat. Bovendien ziet u in een oogopslag waar u de subsidie kunt aanvragen. 

Asbest verwijderen door professionals

JongDijk is een professioneel bedrijf, gespecialiseerd in het veilig en vakkundig verwijderen van asbest voor bedrijven en particulieren. Onze medewerkers beschikken over de nodige certificaten en zijn op de hoogte van de laatste technieken en regelgeving. Het materiaal waar we mee werken voldoet te allen tijde aan de milieu- en veiligheidseisen. We zijn dan ook niet voor niets uitgegroeid tot een gevestigde naam binnen de saneringsbranche. 

Heeft u te maken met asbest in uw woning of kantoorpand? Neem dan contact op met onze specialisten. Wij verwijderen vakkundig en bovenal veilig het asbest. 

Hulp nodig?

Asbest is zeer lastig te herkennen. Twijfelt u over de aanwezigheid van asbest? Neem dan contact op met het team van JongDijk. 

Hebben wij het vermoeden dat er sprake is van asbest, dan adviseren wij om een asbestinventarisatie te laten uitvoeren door een gecertificeerd bedrijf. 

Hechtgebonden of niet-hechtgebonden asbest laten verwijderen?

JongDijk Asbestsanering is gespecialiseerd in het verwijderen van zowel hechtgebonden als niet-hechtgebonden asbest.

Scroll naar boven