Asbest verwijderen kosten

Kosten voor het verwijderen van asbest door JongDijk

Heeft u asbest aangetroffen in/rondom uw kantoorpand of woning? In dat geval is het van belang dat u zo spoedig mogelijk het asbest laat verwijderen door een gecertificeerd asbestsaneerder. Wegens de gezondheidsrisico’s, is hier een deskundige aanpak voor nodig. 

Ieder asbestproject is anders, waardoor het zonder specifieke gegevens over uw situatie het niet mogelijk is om de kosten voor de verwijdering vast te stellen. De prijs hangt af van diverse factoren. Voor een complete prijs kunt u dan ook het beste een offerte aanvragen. U ontvangt dan van ons binnen 24 uur een scherpe prijsopgave in uw mailbox. 

Zo werkt JongDijk

Factoren van invloed op saneringsprijs

Om de kosten voor het verwijderen vast asbest zo goed mogelijk vast te kunnen stellen, zijn er een aantal factoren waar rekening mee gehouden moet worden, zoals:

  • Wat is de oppverlate in m²?
  • Om hoeveel asbest gaat het?
  • In hoeveel ruimtes is het asbest aangetroffen?
  • Om welke asbestsoort gaat het?
  • Hoe is de asbest verwerkt?
  • Op welke manier is het asbest bevestigd?
  • Is het asbesthoudend materiaal goed bereikbaar?
  • Gaat het om een spoedklus?

Naast bovenstaande factoren, zijn er ook nog toeslagen die we door kunnen berekenen. Bijvoorbeeld wanneer het asbest moeilijk te verwijderen is of als er sprake is van calamiteiten. Daarnaast is er een groot verschil tussen of het asbest zich binnen- of buitenshuis bevind. Logischerwijs brengt het verwijderen van een asbestplaat, vensterbank of schoorsteenpijp andere kosten met zich mee dan het weghalen van asbest dakbeschot. 

Zijn asbest verwijderingskosten aftrekbaar?

In sommige gevallen zijn de kosten voor asbestsanering aftrekbaar, zoals wanneer het gaat om kantoorpanden, schuren en stallen (agrarische bedrijven) of loodsen. Denkend aan de volksgezondheid heeft de overheid er natuurlijk veel baat bij als er zoveel mogelijk asbest verwijderd wordt. Om asbestsanering te stimuleren, zijn er diverse financiële regelingen opgesteld. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Rijksoverheid

Kosten asbest aftrekbaar particulier?

Voor particulieren zijn de kosten voor asbestverwijdering helaas niet aftrekbaar. Het is daarom verstandig om, alvorens  u een huis gaat renoveren, kopen of slopen,  offertes aan te vragen bij meerdere asbestsaneringsbedrijven. Daarnaast doet u er goed aan om een inventarisatierapport op te laten stellen zodat u precies weet welke kosten u kunt verwachten en u niet voor vervelende verrassingen komt te staan. 

Waarom asbest laten verwijderen?

Asbest kent vele gezondheidsrisico’s en kan met name zeer schadelijk zijn voor de longen. Daarom raden wij ook altijd aan om, wanneer u asbest heeft gesignaleerd, dit te laten verwijderen door professionals. Hiervoor kunt u terecht bij de specialisten van JongDijk Asbestsanering. Wij hebben korte wachttijden en kunnen u daardoor snel van dienst zijn. Kiest u voor onze dienstverlening, dan bent u verzekerd van een vakkundige en bovenal veilige werkwijze. 

Niet alleen vanwege de veiligheid dient het asbest verwijderd te worden. Er bestaat namelijk ook een wetgeving voor het verplicht saneren hiervan. Golfplaten zijn hier een voorbeeld van. Eerder was vastgesteld dat alle asbestdaken voor 2024 verwijderd moesten zijn. Na meerdere gesprekken in de Eerste Kamer, is dit jaartal verlegd naar 2028. Op onze website vindt u het laatste nieuws omtrent het Asbestverwijderingsbesluit.

Zelf asbest verwijderen: mag dat?

JongDijk raadt het u ten zeerste af om zelf asbest te gaan verwijderen. Zodra er bij het afbreken van asbesthoudende materialen vezels loskomen, is uw gezondheid in direct gevaar. Toch zijn er een aantal situaties waarin u vrij bent om zelf het asbest weg te halen. Hier zijn echter wel strenge regels van toepassing waar u zich aan dient te houden. Doet u dit niet, dan riskeert u een flinke boete. Op de website van Milieu Centraal kunt u terecht voor meer informatie over het zelf verwijderen van asbest. Wilt u liever het zekere voor het onzekere nemen, dan kunt u uiteraard het team van JongDijk inschakelen. 

Hulp nodig?

Asbest is zeer lastig te herkennen. Weet u daardoor niet zeker of u met de gevaarlijke stof te maken hebt? Neem dan contact op met het team van JongDijk. 

Zodra wij vermoeden dat er inderdaad sprake is van asbest, adviseren wij om een asbestinventarisatie te laten uitvoeren door een gecertificeerd bedrijf. 

Hechtgebonden of niet-hechtgebonden asbest laten verwijderen?

JongDijk Asbestsanering is gespecialiseerd in het verwijderen van zowel hechtgebonden als niet-hechtgebonden asbest.

Scroll naar boven