Asbest verwijderen Leiden

Heeft u asbest aangetroffen in uw woning of bedrijfspand? Zoek dan een professional die dit voor u kan verwijderen. Asbestverwijdering kan gezondheidsrisico’s met zich mee brengen. Daarom is het niet aan te raden om het zelf af te breken. In de meeste gevallen is dit zelfs ook verboden. Wilt u asbest laten verwijderen in regio Leiden? Maak dan direct een afspraak!

Vakkundig asbest verwijderen

JongDijk B.V. is dé specialist in het verwijderen van asbest in regio Leiden. Wij hebben ervaring met binnen- en buitensaneringen. Waarom u voor JongDijk zou moeten kiezen? Onze jarenlange ervaring, vakkundigheid én het feit dat we gecertificeerd zijn natuurlijk! 

Asbest is moeilijk te herkennen. Het is immers met het blote oog niet waar te nemen. Bent u niet zeker over de aanwezigheid van asbest? Wij leggen u graag uit hoe u asbest kunt herkennen

Waarom JongDijk?

Asbest inventarisatie

Waarom asbest laten verwijderen?

Bij het afbreken van asbest kunnen er gezondheidsrisico’s ontstaan. Daarom raden we altijd aan om asbest te laten saneren en niet te laten zitten. Bij JongDijk bent u hiervoor aan het juiste adres. Onze wachttijden zijn kort, waardoor we snel met uw project aan de slag kunnen. Kiest u voor onze specialisten, dan bent u er zeker van dat de asbestverwijdering veilig en vakkundig wordt uitgevoerd. 

 Asbest wordt niet alleen verwijderd vanwege de risico’s voor de gezondheid, maar ook omdat er een wetgeving bestaat voor het verplicht verwijderen ervan. Een voorbeeld hiervan is de verwijdering van golfplaten. In eerste instantie was het jaartal hiervoor vastgesteld op 2024. Na gesprekken in de Eerste Kamer, is dit jaartal uitgesteld tot 2028. Wilt u op de hoogte blijven van het Asbestverwijderingsbesluit? U vindt het laatste nieuws hierover op onze website. 

Mag u asbest zelf verwijderen?

Er zijn bepaalde situaties waarin u zelf asbest mag verwijderen. Doe dit echter niet zomaar! U moet hiervoor namelijk aan enkele regels voldoen. Op de website van Milieu Centraal vindt u meer informatie over het zelf verwijderen van asbest. Zo heeft de website een checklist voor het herkennen van asbest en een stappenplan met daarin wat u moet doen als u deze gevaarlijke stof heeft gesignaleerd. Zorg dus dat u deze informatie goed doorneemt voordat u zelf aan de slag gaat. Wilt u zeker weten dat alles volgens de regels wordt uitgevoerd, dan kunt u het best een specialist als JongDijk inschakelen. 

Kosten asbest verwijderen

De kosten van asbestverwijdering voor een specifieke situatie zijn lastig in te schatten. De prijs is namelijk onder meer afhankelijk van de asbestsoort, de hoeveelheid en de plek waar het zich bevindt. Wilt u graag de kosten voor uw situatie weten. Vul dan ons offerteformulier in en u ontvangt binnen 24 uur een exacte en scherpe prijsopgave per mail!

Maak een afspraak

Wilt u een afspraak inplannen om asbest te laten verwijderen in Leiden? Neem dan contact op met één van onze professionals. Wij voeren asbestsaneringen uit voor onder meer particulieren, de overheidagrarische sector, industrie, gemeenten, VvE’s, woningbouwverenigingen, vastgoedorganisatiesbouw– en sloopbedrijven.