Asbest zelf verwijderen

Heeft u asbest aangetroffen in uw woning, schuur of bedrijfspand? Dan is het van belang om dit snel te verwijderen. Dit kunt u gemakkelijk en op professionele wijze laten doen door JongDijk. Wij hebben een zeer vakkundig team wat op een veilige en efficiënte wijze te werk gaat. Bent u erg handig en verwijderd u liever zelf de asbest? Lees dan snel verder over alle voorwaarden.

Mag u asbest zelf verwijderen?

JongDijk raad af om zelf asbest te verwijderen. Het kan namelijk nare gevolgen hebben op uw gezondheid. Ook kan er een behoorlijke boete aan hangen. Toch zijn er een aantal gevallen waarbij u als particulier wel zelf aan de slag mag gaan. Daar zitten wel een aantal regels aan verbonden. Op milieu centraal kunt u lezen wanneer u dit zelf mag doen. 

Wilt u liever het asbest laten verwijderen door een professioneel team? Neem contact op en wij komen zo snel mogelijk langs!

Waarom JongDijk?

Asbest inventarisatie

De voorwaarden voor het zelf verwijderen van asbest

Het is belangrijk dat u op de hoogte bent van een aantal voorwaarden voordat u asbest gaat verwijderen. Houd u zich niet aan de afspraken? Dan is er een kans dat u een behoorlijke boete krijgt. Voorkom dat en lees de onderstaande voorwaardes:

  • Je mag alleen geschroefd plaatmateriaal verwijderen, je mag dus niet te trekken, wrikken of breken om het los te krijgen.
  • De totale oppervlakte van het asbesthoudend materiaal is niet meer dan 35 m² per perceel.
  • Het materiaal is niet beschadigd en het asbest is hecht gebonden, wat inhoudt dat het asbest goed vast zit in ander materiaal.
  • Het is belangrijk dat je het materiaal als één geheel kunt verwijderen, je mag het materiaal dus niet breken, zagen of het vouwen.
  • Je mag het asbest alleen zelf verwijderen wanneer je dit doet voor je woning of bijgebouw, niet bij een ruimte die zakelijk gebruikt wordt.
  • Van tevoren doe je een sloopmelding bij de gemeente via het omgevingsloket. Pas wanneer je toestemming hebt van de gemeente mag je de asbest verwijderen!
  • Bekijk waar je in de buurt asbesthoudend materiaal mag inleveren. Vaak kun je speciale plastic zakken om het asbest in te verpakken gratis ophalen bij de milieustraat. Tenslotte is het belangrijk dat je beschermende kleding draagt, denk hierbij aan een plastic pak over je eigen kleding.

 

 

Inspectie aan huis

Weet u niet zeker of er in uw woning of bedrijfspand asbest aanwezig is? Onze professionals kunnen bij u op locatie langskomen om te inspecteren of dit het geval is. Als er asbest wordt geconstateerd moet er asbestinventarisatierapport opgesteld worden door een asbestinventarisatiebureau. Aan de hand van dit rapport kunnen wij een gerichte offerte uitbrengen.  JongDijk is de aangewezen partij die u kan helpen met het verwijderen van het geïnventariseerde asbest.

Asbest verwijderen uitbesteden?

Wilt u toch het asbest laten verwijderen door JongDijk en bent u benieuwd wat het gaat kosten? Zonder informatie over uw specifieke situatie is het lastig om een prijsberekening te maken. Elke situatie is immers uniek. De hoeveelheid, de asbestsoort en waar het zich bevindt, hebben allemaal invloed op de prijs. Vul daarom ons geheel vrijblijvende offerteformulier in en u ontvang binnen 24 uur een exacte en scherpe prijsopgave.

Maak een afspraak

Wilt u een afspraak maken voor het verwijderen van asbest? JongDijk staat voor u klaar! Neem contact op met één van onze professionals en wij helpen u graag verder! Onze dienstverlening wordt onder meer aangeboden aan particulieren, de overheid, agrarische sector, industrie, gemeenten, VvE’s, woningbouwverenigingen, vastgoedorganisaties,  bouw- en sloopbedrijven. 

Scroll naar boven