Asbestonderzoek

De medewerkers van JongDijk verwijderen asbest op een vakkundige en doeltreffende manier. Wanneer u asbest aantreft in uw bedrijfspand of woning kunt u ons hiervoor inschakelen. Heeft u twijfels of er asbest aanwezig is in het gebouw? Ook dan kunt u contact met ons opnemen. Wij schakelen in dat geval een asbestinventarisatiebedrijf in om de aanwezigheid van asbest te inventariseren. Zij onderzoeken of er asbest geconstateerd wordt en maken vervolgens een rapport op. Aan de hand van deze inventarisatie stellen wij graag een offerte voor u op.

Vakkundig asbest verwijderen

JongDijk B.V. is dé expert in het verwijderen van asbest. Zowel als particulier als bedrijf kunt u bij ons terecht. Wij hebben jarenlange ervaring en  beschikken over de juiste materialen om het verwijderen van asbest zo veilig mogelijk uit te voeren. Daarnaast beschikken de medewerkers van JongDijk allemaal over de juiste certificaten en kennis om zo het proces in goede banen te lijden. Genoeg reden om asbest te laten verwijderen door JongDijk!

Waarom JongDijk?

Asbest inventarisatie

Het herkennen van asbest

Asbest is een materiaal dat vroeger (tussen 1940 en 1993) veel gebruikt werd in de bouw. Vandaar dat we het nog steeds terug vinden bij huidige woningen. Asbest kan erg schadelijk zijn voor je gezondheid en daarom is het erg belangrijk om dit door een specialist te laten verwijderen. Er zijn een aantal veelvoorkomende plekken waar vaak asbest voor komt, zoals de schoorsteen, dakgoot, dakkapel, riolering, het plafond of zelfs in geisers. Houdt er rekening mee dat asbest zowel binnen als buiten geconstateerd kan worden. Dit kunt u vakkundig door ons laten verwijderen.

Weet u niet zeker of er asbest in uw woning of bedrijfspand aanwezig is? JongDijk schakelt direct een asbestinventarisatiebedrijf in om er zeker van te zijn of er asbest aanwezig is. Na het asbestonderzoek gedaan is, stellen wij een offerte op aan de hand van deze uitkomst.

Mag u asbest zelf verwijderen?

In een aantal mag u zelf de asbest verwijderen. Maar er zitten wel een aantal richtlijnen aan vast, dat houd in dat u niet zomaar aan de slag mag gaan. Op de website van Milieu Centraal vindt u meer informatie over het zelfstandig verwijderen van asbest. Zo is er een checklist beschikbaar waarmee u asbest kunt signaleren en is er een volledig stappenplan voor wanneer u asbest geconstateerd heeft. Het is erg belangrijk dat u alle informatie zorgvuldig leest, anders zou u een fikse boete kunnen krijgen. Wilt u zekerheid dat alles volgens de regels verloopt, dan is het zeer aan te raden om experts zoals JongDijk in te schakelen. 

Kosten asbest verwijderen

Zonder specifieke informatie over uw situatie, is het moeilijk om de kosten in te schatten. Elke situatie is immers uniek. Bovendien is de prijs afhankelijk van de hoeveelheid asbest, de asbestsoort en waar het zich bevindt. Bent u benieuwd wat de kosten zijn voor uw project? Vul ons offerteformulier in en u ontvangt binnen 24 uur een scherpe en exacte prijsopgave per mail! 

Maak een afspraak

Wilt u een afspraak inplannen om een asbestonderzoek te doen? Neem dan contact op met één van onze specialisten. Onder andere particulieren, de overheid,  agrarische sector, industrie, gemeenten, VvE’s, woningbouwverenigingen, vastgoedorganisaties,  bouw- en sloopbedrijven hebben al kunnen profiteren van onze dienstverlening. 

Scroll naar boven