Wat is Chroom-6?

De stof Chroom-6 wordt hedendaags in diverse industrieën gebruikt doordat het een roestwerende werking heeft. De chemische stof  heeft wel een keerzijde. De gevolgen na blootstelling met de stof zijn zeer ernstig. Het herkennen van chroom-6 is van belang om blootstelling te voorkomen. 

Wat is Chroom-6?

De stof chroom-6 wordt hedendaags in diverse industrieën gebruikt doordat het een roestwerende werking heeft. Het wordt verwerkt in coatings of verfproducten. De chemische stof  heeft wel een keerzijde. Daarom is het belangrijk chroom-6 tijdig te herkennen.

De gevolgen na blootstelling met de stof zijn zeer ernstig. Langdurige blootstelling kan leiden tot gezondheidsproblemen, waaronder kanker en ademhalingsproblemen. 

Jongdijk Asbest biedt voor u de oplossing om chroom-6 veilig en vakkundig te verwijderen. 

Chroom-6 herkennen

Chroom-6 herkennen is een cruciale stap om gezondheidsrisico’s te minimaliseren. Deze chemische stof is niet waarneembaar met het blote oog. De aanwezigheid van de stof kan het best gedetecteerd worden door middel van een test. Daarvoor zijn speciale testkits ontwikkeld. 

Deze testkit is alleen niet altijd een betrouwbare optie. Uit onderzoek is gebleken dat een test een vals-negatief of een vals- positief resultaat kan geven. Een laboratorium kan daarentegen analyses uitvoeren en nauwkeurig vast stellen of de stof aanwezig is. 

Bij Jongdijk Asbest adviseren wij dan ook om het altijd door het laboratorium te laten testen. Hierdoor kan de hoeveelheid chroom-6 exact bepaald worden. 

jongdijk-chroom-6-verwijderen

Er is nog een andere mogelijkheid om de aanwezigheid van de stof te testen. Dit is door middel van een XRF-handheld. Hierbij wordt het sample gescand in een röntgenapparaat. Het apparaat analyseert de aanwezigheid. Echter, kan deze testmogelijkheid geen onderscheid maken tussen schadelijke en onschadelijke chroom-6 vormen. Ook bij deze test raden wij altijd aan om het te laten onderzoeken door een laboratorium. Twijfelt u of uw omgeving chroom-6 vrij is? Bij Jongdijk Asbest bent u op het juiste adres. Wij komen de locatie of ruimte graag inspecteren. 

Het verwijderen van Chroom-6

Is er bij u chroom-6 geconstateerd? Het is essentieel dat u de stof zo snel mogelijk vakkundig en veilig laat verwijderen. Jongdijk Asbest raadt u sterk af om chroom-6 zomaar zelf te verwijderen. Dit in verband met de ernstige gezondheidsproblemen. Bij vaststelling van de aanwezigheid moet er een duidelijk plan van aanpak gemaakt worden om blootstelling te voorkomen. Het is een verstandige keuze om het door een gespecialiseerd bedrijf als Jongdijk Asbest te laten uitvoeren. Wij zorgen ervoor dat de stof veilig wordt verwijderd. Na het verwijderen controleren wij altijd of er geen restanten meer zijn op locatie of in de ruimte. Het verwijderen en vervoeren van het afval moet via een streng protocol. Een gespecialiseerd bedrijf is hierin getraind. 

Veiligheid staat voorop

Gedurende het proces van het constateren tot aan het verwijderen is veilig werken een strenge eis. Het beschermen van de omgeving als het milieu is van belangrijke waarde. Dit houdt in dat er proactieve maatregelen genomen moeten worden. Het dragen van beschermende, luchtdichte kleding en het gebruik van speciale materialen zijn onderdeel van het strenge protocol. Het speciale materiaal moet ervoor zorgen dat de opgezogen stof niet vrij komt in de open lucht. Dit geldt voor zowel binnen als buiten saneren. 

Heeft u vragen over het verwijderen van chroom-6 of wilt u laten onderzoeken of de stof aanwezig is? Bel ons gerust op 0850470470 of mail naar info@jongdijk-asbest.nl  

chroom-6 herkennen via Jongdijk Asbest

Onze diensten

Bij Jongdijk Asbest streven wij ernaar om u de beste oplossing te bieden. Onze toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid staat centraal in alles wat we doen. Naast  het verwijderen van chroom-6 zijn wij ook gespecialiseerd in andere klussen, zoals het verwijderen van Asbest. 

De kosten van chroom- 6 verwijderen

De kosten voor het verwijderen van chroom- 6 zijn van diverse factoren afhankelijk, waaronder de hoeveelheid. Zo bepalen de hoeveelheid materialen die afgestort moeten worden de hoogte van de stortkosten. Ook de omstandigheden en de methode waarmee het materiaal verwijderd dient te worden spelen een rol. Vul geheel vrijblijvend ons offerteformulier in en u ontvangt binnen 24 uur een exacte en scherpe prijsopgaaf per e-mail. 

Vraag hier uw chroom 6 offerte aan

Formulier Chroom 6

Naam(Vereist)

Direct advies nodig?

Heeft u vragen tijdens het invullen van het online offerteformulier?

Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten staan u graag te woord.

Maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar.

Dit is JongDijk B.V.

Scroll naar boven