Kosten asbest verwijderen

Kosten voor het verwijderen van asbest door JongDijk

Heeft u asbesthoudende materialen rondom/in uw woning of bedrijfspand aangetroffen? Dan is het belangrijk dat u dit zo snel mogelijk laat verwijderen. Een deskundige aanpak is hier uiterst van belang vanwege de gezondheidsrisico’s. De kosten voor het verwijderen van asbest hangen af van een aantal factoren. Het is hierdoor lastig om zonder meer informatie over uw situatie een indicatie te geven van de prijs. Vraag vandaag nog een offerte aan en ontvang binnen 24 uur een scherpe prijsopgave per mail. Voor vragen of advies kunt u ons altijd bellen op 085 0470 470.

Zo werkt JongDijk

Factoren die de asbest kosten beïnvloeden

Zoals eerder aangegeven zijn er verschillende factoren die invloed hebben op de kosten voor het verwijderen van asbest. Voorbeelden van deze factoren zijn:

  • Aantal oppervlakte in m1 of m2
  • De hoeveelheid asbest
  • Het aantal ruimtes waar asbest is aangetroffen
  • Het soort asbest
  • Verwerkingsmethode
  • Bevestigingsmethode
  • De bereikbaarheid
  • Spoed en calamiteiten

Naast deze factoren zijn er toeslagen die berekend kunnen worden wanneer de asbesthoudende materialen lastig te verwijderen zijn of in het geval van calamiteiten. Of de asbest zich buiten of binnen bevind is bijvoorbeeld al een groot verschil. Vanzelfsprekend zal het weghalen van asbest golfplaten of dakbeschot van een schuur andere kosten met zich meebrengen dan het verwijderen van een schoorsteen asbestpijp, asbestplaat of vensterbank in huis.

Zijn asbest verwijderingskosten aftrekbaar?

Voor bedrijven zijn sommige asbestkosten aftrekbaar. Denk hierbij aan werkzaamheden aan stallen (agrarische bedrijven), kantoorgebouwen, schuren en/of loodsen. De overheid is gebaat bij het zoveel mogelijk verwijderen van asbest, in het kader van volksgezondheid. Er zijn daarom diverse financiële regelingen opgesteld om dit te stimuleren, zoals de Milieu-investingsaftrek (MIA), de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Meer informatie hierover vindt u op de website van de Rijksoverheid

Hoeveel geld u precies bespaart met deze aftrekposten is afhankelijk van uw financiële situatie. Uw boekhouder kan dit voor u uitrekenen. Gemiddeld kunt u ongeveer 14% van de investeringskosten terugkrijgen via de belasting. 

Kosten asbest aftrekbaar voor particulier?

De kosten voor het verwijderen van asbest zijn voor particulieren helaas niet aftrekbaar. Logischerwijs wilt u wel graag weten waar u op kunt rekenen. Asbestkosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de hoeveelheid asbest die verwijderd moet worden, eventuele omstandigheden die de sanering bemoeilijken, de grootte van de ruimte en het type asbestinventarisatie. 

Op basis hiervan is het moeilijk om een indicatie te geven zonder verdere informatie over een betreffend project. Vraag daarom een vrijblijvende offerte aan. U ontvangt binnen 24 uur een exacte en scherpe prijsopgaaf per mail. 

Waarom asbest laten verwijderen?

Asbest kan zeer gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. Wij adviseren dan ook altijd om dit zo snel mogelijk weg te halen. U kunt hiervoor altijd terecht bij het team van JongDijk. Wij kunnen u snel van dienst zijn doordat wij korte wachttijden hebben. Wanneer u door ons de asbestsanering laat uitvoeren, bent u verzekerd van een zorgvuldige en veilige werkwijze.


Het verwijderen van asbest moet niet alleen gebeuren vanwege gevaren die het meebrengt voor de gezondheid, maar ook wegens de bestaande wetgeving. Een voorbeeld hiervan zijn golfplaten. Waar eerder het jaartal was vastgesteld op 2024, is dit in de Eerste Kamer na overleg uitgesteld naar 2028. U kunt op onze website altijd de laatste informatie vinden omtrent het Asbestverwijderingsbesluit.

Zelf verwijderen: mag dat?

Wij raden het ten zeerste af om zelf asbest te verwijderen, aangezien het afbreken hiervan zeer schadelijk kan zijn voor uw gezondheid. Echter zijn er een aantal situaties waarin u vrij bent om asbest zelf te verwijderen. Er gelden hiervoor wel een aantal regels waaraan u zich moet houden. Wanneer u dit niet doet, kunt u hier een flinke boete voor krijgen. Voor meer informatie over het zelf verwijderen van asbest kunt u terecht op de website van Milieu Centraal. Neemt u liever het zekere voor het onzekere? Schakel dan een professional in.

Hulp nodig?

Weet u niet zeker of u te maken heeft met asbest? Neem dan contact op met JongDijk. 

Zodra wij het vermoeden hebben dat er sprake is van asbest, adviseren wij om een asbestinventarisatie te laten uitvoeren door een gecertificeerd bedrijf. 

Hechtgebonden of niet-hechtgebonden asbest laten verwijderen?

JongDijk Asbestsanering B.V. is gespecialiseerd in het verwijderen van zowel hechtgebonden als niet-hechtgebonden asbest.

Scroll naar boven