Offerte asbest verwijderen

Offerteaanvraag voor asbestsanering

Wanneer u asbest aantreft bij uw woning of bedrijfspand, is het belangrijk dat u dit vanwege de gezondheidsrisico’s zo snel mogelijk door een gecertificeerd bedrijf laat verwijderen

Elk project is uniek. Hierdoor is het voor ons lastig om een inschatting te maken van de totale kosten. Dit is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Voor een compleet overzicht kunt u dan ook het beste een offerte aanvragen voor het verwijderen van asbest. Wij sturen u binnen 24 uur een volledige prijsopgave per mail. 

Zo werkt JongDijk

Factoren van invloed op saneringsprijs

Vraagt u een offerte aan voor het verwijderen van asbest, dan gaan we op basis van uw gegevens de juiste prijs vaststellen. Factoren waar we hierbij onder meer rekening mee houden zijn:

  • Wat is de oppverlate in m²?
  • Om hoeveel asbest gaat het?
  • In hoeveel ruimtes is het asbest aangetroffen?
  • Om welke asbestsoort gaat het?
  • Hoe is de asbest verwerkt?
  • Op welke manier is het asbest bevestigd?
  • Is het asbesthoudend materiaal goed bereikbaar?
  • Gaat het om een spoedklus?

Daarnaast kan het voorkomen dat we toeslagen doorberekenen in de prijs. Dit is het geval wanneer het verwijderen van de asbesthoudende materialen moeilijk gaat of als er sprake is van calamiteiten. Verder is er een groot verschil of het asbest binnen of buiten een pand zit en zit er verschil in of het gaat om de verwijdering van een asbestplaat, vensterbank of een heel dakbeschot. 

Zijn asbest verwijderingskosten aftrekbaar?

Enkele asbestkosten zijn aftrekbaar, bijvoorbeeld wanneer het gaat om bedrijfsgebouwen, schuren en stellen (agrarische sector) of loodsen. Gezien de overheid rekening dient te houden met de volksgezondheid, is er veel baat bij om asbest zoveel mogelijk te laten verwijderen. Om asbestsanering zoveel mogelijk te stimuleren, zijn er diverse financiële regelingen in het leven geroepen. Op de website van Rijksoverheid kunt u hier meer informatie over vinden. 

Zijn asbestkosten aftrekbaar voor particulieren?

Helaas zijn de kosten die u maakt bij het verwijderen van asbest niet aftrekbaar. Daarom doet u er goed aan om, alvorens u een huis gaat kopen, renoveren if slopen, offertes voor het verwijderen van asbest bij verschillende bedrijven aan te vragen. Daarnaast adviseren we om hierbij een inventarisatierapport op te laten stellen zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan. 

Waarom asbest laten verwijderen?

Asbest kan erg gevaarlijk zijn voor de gezondheid, met name voor de longen en luchtwegen. Wij raden dan ook altijd aan om, zodra u asbest heeft gesignaleerd, dit zo snel mogelijk te laten verwijderen. Hiervoor kunt u het team van JongDijk inschakelen. Onze wachttijden zijn kort, waardoor we u snel kunnen helpen. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in het vakkundig en bovenal veilig verwijderen van asbest. 

Het is raadzaam om asbest te saneren vanwege de gezondheidsrisico’s. Maar wist u dat er ook een wetgeving bestaat voor het verplicht verwijderen van asbest. Eerder was het zo dat voor 2024 alle asbestdaken weggehaald moesten zijn. Na meerdere gesprekken in de Eerste Kamer is dit uitgesteld naar 2028. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom het Asbestverwijderingsbesluit? U vindt alle informatie hierover op onze website. 

Zelf asbest verwijderen: mag dat?

Wij raden altijd af om zelf met asbesthoudende materialen in de weer te gaan. Toch zijn er enkele situaties waarin u zelf asbest mag verwijderen, maar let op: hier zijn strenge regels aan verbonden. Houdt u hier zich niet aan, dan kunt u fikse boetes riskeren. De website van Milieu Centraal bevat alle informatie die u nodig heeft wat betreft het zelf verwijderen van asbest. Neemt u liever het zekere voor het onzekere, dan kunt u uiteraard het team van JongDijk inschakelen.

Hulp nodig?

Asbest is zeer lastig te herkennen. Weet u daardoor niet zeker of u met de gevaarlijke stof te maken hebt? Neem dan contact op met het team van JongDijk. 

Zodra wij vermoeden dat er inderdaad sprake is van asbest, adviseren wij om een asbestinventarisatie te laten uitvoeren door een gecertificeerd bedrijf. 

Hechtgebonden of niet-hechtgebonden asbest laten verwijderen?

JongDijk Asbestsanering is gespecialiseerd in het verwijderen van zowel hechtgebonden als niet-hechtgebonden asbest.

Scroll naar boven