Wat is Chroom-6?

Chroom-6 is een chemische stof dat in verschillende industrieën gebruikt wordt vanwege de gunstige eigenschappen. Echter bij blootstelling aan de stof kan het ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen.  

Heeft u chroom-6 ontdekt? Jongdijk Asbest helpt u om deze schadelijke stof veilig te verwijderen. 

Wat is Chroom-6?

Chroom-6 is een chemische stof dat in verschillende industrieën wordt gebruikt vanwege de gunstige eigenschappen. De chemische stof kan metaal verbindingen aan gaan. Dit zorgt ervoor dat chroom-6 een roestwerende werking krijgt. 

Het is echter belangrijk dat u zo min mogelijk in aanraking komt met chroom-6. Blootstelling aan deze stof kan leiden tot ernstige gezondheidsrisico’s. 

JongDijk Asbest helpt u bij het veilig verwijderen van de schadelijke stof.

Wordt Chroom-6 nog gebruikt?

De chemische stof chroom-6 wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt. Desondanks de veiligheidsrisico’s blijft de chemische stof nog steeds van waarde bij het gebruik in sommige industrieën. Dit geldt met name voor industrieën als de luchtvaart, auto-industrie, scheepsbouw en metaalverwerking. Tegenwoordig is er meer informatie bekend over de gevolgen van in aanraking komen met de stof. Hierdoor zijn er strenge regels op het gebruik van de stof. Dit moet ervoor zorgen dat het gebruik wordt gereguleerd. Daarnaast moeten we de gezondheid van werknemers en het milieu waarborgen. 

Sinds de jaren negentig is het ook verboden om verf wat chroom-6 bevat te verkopen aan de consument. Naast verf, is de stof regelmatig verwerkt in legeringen, in de elektronica industrie en in houtbehandelingen. 

jongdijk-chroom-6-verwijderen

Schadelijke gevolgen van Chroom- 6

Chroom-6 verwijderen

Voorkom dat u zelf zomaar aan de slag gaat wanneer u niet helemaal zeker bent of de stof aanwezig is. Het vereist een grondig en zorgvuldige aanpak. Het is belangrijk om te weten dat de stof op verschillende manier vrij kan komen. Bij het bewerken van verf of metaal kunnen er chroom-6 deeltjes of – dampen vrijkomen in de lucht. Afval dat chroom-6 bevat moet volgens een strikte regelgeving worden afgevoerd. De locatie moet volledig worden gecontroleerd op mogelijke restanten voordat het weer als veilig bestempeld mag worden. 

Er is steeds meer onderzoek verricht over de ernstige gezondheidsrisico’s wanneer u in aanraking komt met chroom-6. Het is bekend dat de chemische stof als gevaarlijk wordt beschouwd. Blootstelling aan deze stof kan leiden tot een hoger risico op het krijgen van kanker. U kunt ademhalingsproblemen krijgen of last krijgen van huidirritatie, zoals roodheid en zelfs huidzweren. Daarnaast kan u schade aan uw ogen krijgen wanneer u bent blootgesteld aan de chemische stof. Wilt u meer lezen over de risico’s van chroom-6? Raadpleeg de website van het RIVM.

Vanwege de ernstige gezondheidsrisico’s is het cruciaal om bewust te zijn bij de aanwezigheid van de chemische stof. Wanneer de chemische stof verwerkt is in het product komt het voornamelijk bij onderhouds- of sloopwerkzaamheden vrij. Wij raden dan ook aan, wanneer Chroom-6 geconstateerd is, het weg te laten halen op een veilige en vakkundige manier. 

Bij Jongdijk Asbest bieden wij de hulp die nodig is!

Saneren-van-chroom-6

Meer weten over Chroom-6?

Wij hopen dat de vraag ” Wat is chroom-6″ voor u beantwoord is. Mocht u twijfelen of de stof aanwezig is in de oude verf of in het metaal? 
Bel ons gerust op 085 047 0470 of mail naar info@jongdijk-asbest.nl 

U kunt ook meer lezen over het herkennen van chroom-6 op onze website.

De kosten van chroom-6 verwijderen

De kosten voor het verwijderen van chroom-6 zijn van diverse factoren afhankelijk, waaronder de hoeveelheid. Zo bepalen de hoeveelheid materialen die afgestort moeten worden de hoogte van de stortkosten. Ook de omstandigheden en de methode waarmee het materiaal verwijderd dient te worden spelen een rol. Vul geheel vrijblijvend ons offerteformulier in en u ontvangt binnen 24 uur een exacte en scherpe prijsopgaaf per e-mail. 

Vraag hier uw chroom 6 offerte aan

Formulier Chroom 6

Naam(Vereist)

Direct advies nodig?

Heeft u vragen tijdens het invullen van het online offerteformulier?

Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten staan u graag te woord.

Maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar.

Dit is JongDijk B.V.

Scroll naar boven