Asbest saneren

Asbest saneren? Kies voor JongDijk

Heeft u asbest aangetroffen in of rondom uw woning of bedrijfspand? Laat het asbest dan zo snel mogelijk saneren. Voor het saneren van asbest is een deskundige aanpak van belang. Ons team bestaat uit ervaren, opgeleide medewerkers conform het Procescertificaat Asbestverwijdering.

De werkzaamheden die behoren tot het asbest saneren voeren wij uit voor onder andere de overheid, gemeenten en particulieren.

Zo werkt JongDijk

binnensanering

Binnensanering

Wanneer er asbest in een pand wordt gesignaleerd, realiseren we een luchtdichte tent van folie. Dit wordt ook wel een containment genoemd. Door dit containment op te zetten, kunnen er ook geen asbestvezels ontsnappen. Het gebied van de sanering zetten we altijd duidelijk af met waarschuwingsborden en gele asbestlinten, zodat de kans op gezondheidsrisico’s voor de omgeving gering blijft. 

Op het containment wordt vervolgens een drie-stops-douchecabine afgesloten. Ons team kan op deze manier veilig de werkruimte betreden en verlaten. 

Tot sloten zorgen we middels een onderdrukmachine dat de werkruimte op onderdruk wordt gezet. De vrijgekomen asbestvezels worden hierdoor opgevangen en zo wordt de lucht in het containment continue gezuiverd. 

Controle na asbestverwijdering bij binnensanering

Wanneer we binnen asbest aan het saneren zijn, werken we zeer accuraat en voorzichtig. Wij vinden het hierbij erg belangrijk dat er goed samen wordt gewerkt en er extra controles op elkaars werk plaatsvinden. Zijn onze werkzaamheden voltooid, dan komt er een specialist van een onafhankelijk laboratorium conform de NEN 2990 ter plaatse om het containment visueel te controleren en de lucht te meten. De luchtmeting wordt gedaan door het plaatsen van pompen. Als de uitkomst van de meting onder de vrijgavegrens ligt, breken we het containment af en kan het pand weer veilig worden gebruikt.

buitensanering

Buitensanering

Als wij buiten saneren, verwijderen we asbest in de buitenlucht. Het gaat hierbij vaak om kozijnen, golfplaten, asbestdaken en gevelbekleding.

Wanneer wij asbesthoudend materieel verwijderen in de open lucht, zetten we het werkterrein af met waarschuwingsborden, gele asbestlinten en – indien nodig – bouwhekken. Het werkgebied wordt op deze manier duidelijk afgezet voor de omgeving. Ook plaatsen we een decontaminatie-unit op het terrein. Deze speciale unit is voorzien van een doucheruimte, een schone ruimte (aankleedruimte) en een vuile ruimte (uitkleedruimte).

Controle na asbestverwijdering bij buitensanering

Ook wanneer wij buiten saneren, zijn controleerd werken en veiligheid van belang. Tevens zijn wij voorzien van speciale asbestbeschermende kleding en maskers. Zodra het saneren is afgerond, wordt er ook buiten een controle gedaan door een specialist. Er wordt een vrijgaverapport opgesteld en daarna wordt het gebied officieel vrij van asbest verklaard. Het terrein is dan weer veilig.

Waarom asbest laten saneren?

Omdat asbest veel risico’s met zich mee brengt voor de gezondheid, is het advies om asbest zo snel mogelijk te laten saneren. JongDijk staat voor u klaar. Onze wachttijden zijn kort waardoor we uw aanvraag snel kunnen behandelen en uitvoeren. Wanneer u de asbestverwijdering door ons laat uitvoeren, bent u zeker een zorgvuldige en veilige werkwijze.

Naast uw eigen veiligheid, is er een wetgeving over het verplicht saneren van asbestdaken, bijvoorbeeld golfplaten. Dit was vastgesteld op 2024, maar na meerdere gesprekken in de Eerste Kamer is dit verschoven naar 2028. Wilt u op de hoogte blijven van het verwijderingsbesluit voor asbest? Op onze website vindt u het laatste nieuws

Mag u asbest zelf saneren?

In bepaalde situaties bent u vrij om zelf asbest te saneren. Hier gelden echter een aantal regels voor. Op de website van Milieu Centraal leest u meer over deze regels. Zorg dat u op de hoogte bent van deze regels om een flinke boete te voorkomen. Wilt u liever zekerheid? Dan is het aan te raden om professionals in te schakelen.

Hulp nodig?

Twijfelt u over de aanwezigheid van asbest in uw woning of bedrijfpand? Neem dan contact op met JongDijk. 

Als wij vermoeden dat het om asbesthoudende materialen gaat, dan adviseren wij om door een gecertificeerd bedrijf een asbestinventarisatie te laten doen.

Hechtgebonden of niet-hechtgebonden asbest laten saneren?

JongDijk Asbestsanering B.V. is dé specialist in het verwijderen van zowel hechtgebonden als niet-hechtgebonden asbest.

Scroll naar boven