Asbest verwijderen Amstelveen

Heeft u in uw woning of kantoorgebouw in Amstelveen asbest aangetroffen? Dat zou zomaar kunnen, zeker wanneer het een wat ouder pand betreft. Tot jaren geleden werd asbest gebruikt bij de bouw. Hedendaags is er steeds meer informatie over de risico’s van asbest. De specialisten van JongDijk staan voor u klaar bij het veilig saneren en afvoeren van asbest. Dus wilt u het asbest laten verwijderen in Amstelveen of omstreken? Maak dan direct een afspraak.  

Vakkundig asbest verwijderen

JongDijk is gespecialiseerd in binnen- en buitensaneringen in Amstelveen en omstreken voor particulieren en bedrijven. Redenen om voor JongDijk te kiezen: onze jarenlange ervaring, vakkundigheid en het feit dat we gecertificeerd zijn voor asbestverwijdering. 

Asbest is met het blote oog niet zichtbaar. Twijfelt u of u te maken heeft met asbest? Wij leggen u graag uit hoe u asbest kunt herkennen

Wij verstaan ons vak.

Direct advies nodig?

Heeft u vragen over het herkennen van asbest of weet u zeker dat er sprake is van asbest in uw woning, schuur of kantoorpand?

Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten staan u graag te woord. 

Maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar.

Asbest Amersfoort

Waarom asbest laten verwijderen?

Tot 1994 werd asbest veel toegepast in een groot aantal diverse bouwmaterialen. De kans dat u asbest tegenkomt in uw woning, schuur of bedrijfspand dat gebouwd is vóór die tijd is dan ook aanzienlijk groot. In de meeste gevallen gaat het om hechtgebonden asbest, wat betekent dat de asbestvezels vast zitten in ander materiaal. Vaste asbest hoeft u niet direct te verwijderen. Zo anders is dat bij niet hechtgebonden asbest

Bij niet hechtgebonden asbest kunnen de asbestvezels eenvoudig los raken en in de lucht terecht komen. Het langdurig inademen van asbestvezels kan flinke schade aan uw gezondheid toebrengen. En doordat de vezels met het blote oog niet zichtbaar zijn, is het extra gevaarlijk. Het is dan ook zeer aan te raden om, wanneer u asbest heeft aangetroffen, dit zo snel mogelijk te laten verwijderen. Hiervoor kunt u JongDijk inschakelen. Onze wachttijden zijn kort, waardoor we uw project snel kunnen oppakken. 

Mag u asbest zelf verwijderen?

Wij raden aan om de sanering altijd door een erkend asbestbedrijf uit te laten voeren. In dat geval weet u zeker dat de verwijding veilig en vakkundig gebeurd. Bovendien is het in de meeste gevallen verboden om als particulier zelf asbest te verwijderen. Toch bestaan er ook hier een aantal uitzonderingen op de regel.

U mag alleen zelf asbest verwijderen wanneer de totale oppervlakte van het asbesthoudende materiaal niet groter is dan 35 vierkante meter. Hierbij is het belangrijk dat u de nodige voorzorgsmaatregelen treft, zoals het dragen van beschermende kleding, handschoenen en een mondkapje. Verder mag u alleen zelf asbest weghalen als het gaat om hechtgebonden asbest en moet u minstens een week van tevoren een sloopmelding indienen bij uw gemeente. Op de website van Milieu Centraal vindt u meer informatie over het zelf verwijderen van asbest. 

Moet ik verplicht asbest laten verwijderen?

Nee, in Amstelveen bent u niet verplicht om het asbest te laten verwijderen. Dit geldt echter alleen wanneer het gaat om vaste asbest en u niet van plan bent om de asbesthoudende materialen te gaan bewerken, bijvoorbeeld door te boren of te zagen. Wilt u dit wel, omdat u gaat verbouwen of renoveren? Dan bent u wél verplicht om een asbestsanering uit te laten voeren door een daarvoor gecertificeerd bedrijf. 

Kosten asbest verwijderen

Het is lastig om zonder verdere informatie over uw specifieke situatie de kosten voor het verwijderen van asbest in te schatten. Elk project is immers uniek. Het is bijvoorbeeld afhankelijk van de hoeveelheid, de asbestsoort en waar het zich bevindt. Wilt u weten wat de prijzen van asbest verwijderen Amstelveen zijn? Vraag een offerte aan en ontvang binnen 24 uur een exacte en scherpe prijsopgave per mail!

Meer informatie over asbest

Asbest inventarisatie

Wilt u asbest laten verwijderen, dan dan heeft u een asbestinventarisatierapport uitgevoerd door een gecertificeerd inventarisatiebureau nodig. 

Neem geen risico. Asbest verwijderen vereist een deskundige aanpak. Kies voor JongDijk. Gecertificeed specialist in binnen- en buitensaneringen.

Asbest offerte aanvragen

Wij hanteren scherpe prijzen voor asbestverwijdering. Vraag direct online een offerte aan bij JongDijk. U ontvangt binnen 24 uur reactie in uw mailbox.

Asbest herkennen

Hoe kunt u asbest herkennen en is het gevaarlijk? Lees hier informatie over onder meer het asbestverwijderingsbesluit, subsidies en meer

Vraag hier uw vrijblijvende asbest offerte aan

Naam(Vereist)
Max. bestandsgrootte: 128 MB.

Scroll naar boven