Asbest verwijderen Noord Holland

Heeft u asbest ontdekt in uw woning of pand? Het verwijderen is van essentieel belang vanwege de gezondheidsrisico’s die het met zich meebrengt. Wij raden u aan om het asbest vakkundig te laten verwijderen. JongDijk kan op professionele wijze  het asbest verwijderen in de gehele provincie van Noord-Holland. Vanwege onze centrale ligging zijn wij overal snel ter plaatse. Met onze jarenlange ervaring kunnen wij u garanderen dat uw woning of pand snel asbestvrij is! Vraag een geheel vrijblijvende offerte aan! Heeft u ergens vragen over? Neem dan contact met ons op! Wij staan gereed om u te helpen. 

Asbest aangetroffen?

Asbest is de nachtmerrie van vele woning- en pandeigenaren. Heeft u het vermoeden dat er asbest in uw woning of kantoorgebouw zit? Laat dan een asbestinventarisatie uitvoeren en schakel een erkend asbestbedrijf in voor het saneren van het asbest.

JongDijk is gespecialiseerd in het verwijderen van asbest, onder andere in Noord Holland. Dit doen we voor zowel particulieren als bedrijven. Maak vandaag nog een afspraak en bel direct 085 0470 470 of vraag een offerte aan. 

Wij verstaan ons vak.

Direct advies nodig?

Heeft u vragen over het herkennen van asbest of weet u zeker dat er sprake is van asbest in uw woning, schuur of kantoorpand?

Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten staan u graag te woord. 

Maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar.

Asbest in uw woning of kantoorpand

Asbest komt vaak voor in woningen en panden die al wat ouder zijn. Vaak gaat het om hechtgebonden asbest. Dit wil zeggen dat de asbestvezels verwerkt zitten in een constructie. Bij het vermoeden van asbest, kunt u het beste een asbestinventarisatie laten uitvoeren. De asbestdeskundige weet precies waar hij op zoek moet gaan naar het asbest. Het komt namelijk standaard voor in bepaalde onderdelen van een woning. Zo is asbest in het verleden vaak gebruikt in bijvoorbeeld de schoorsteen, in cement of in vloerbedekking. 

Het belang van asbest verwijderen

Zit er hechtgebonden asbest verwerkt in uw woning of bedrijfspand, dan hoeft u zich niet direct zorgen te maken. Dit is een ander verhaal bij losse asbest. Bij niet hechtgebonden asbest zitten de asbestvezels niet vast in ander materiaal en kunnen ze eenvoudig in de lucht terecht komen. Het langdurig inademen van asbestvezels kan ernstige schade aan de longen toebrengen. Omdat de asbestvezels microscopisch klein zijn, is het herkennen van asbest vrijwel niet mogelijk. Neem daarom nooit het risico en laat asbest zo spoedig mogelijk verwijderen door een professional. 

Asbest herkennen

Asbest herkennen zonder het juiste materieel is onmogelijk. De vezels zijn immers te klein om met het blote oog waar te nemen. Wilt u het zeker weten, dan kunt u het beste een asbestinventarisatie laten uitvoeren. 

Hoewel het herkennen van asbest zelf is uitgesloten, kunt u wel asbesthoudende materialen herkennen. Asbest heeft namelijk een aantal belangrijke eigenschappen. Hierdoor weet u welke materialen mogelijk asbestvezels bevatten. Zo heeft het een zeer goede isolerende werking, waardoor het veel werd toegepast bij plafonds, daken en als isolatie om verwarmingsbuizen. Daarnaast is het goed bestand tegen hoge temperaturen en was daardoor perfect om te gebruiken in kachelplaten bij cv-installaties. 

Asbestinventarisatie Noord Holland

Door het uitvoeren van een asbestinventarisatie kan al dan niet worden bevestigd of u te maken heeft met asbest in uw woning of bedrijfspand. Er zijn diverse soorten asbestonderzoeken. Bij een visuele beoordeling wordt er gecontroleerd of er asbestverdachte materialen aanwezig zijn. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen als u een huis wilt kopen of verkopen. De visuele beoordeling heeft geen extra waarde als u sloopwerkzaamheden wilt gaan uitvoeren, bij dit type onderzoek wordt er namelijk geen asbestinventarisatierapport opgeleverd. 

Bij een verbouwing moet u de bouwonderneming een asbestinventarisatierapport kunnen overhandigen. Is er geen asbest aanwezig, dan mag de verbouwing van start gaan zonder vergunning.

Is het verwijderen van asbest verplicht?

In Noord Holland bent u niet verplicht om asbest te laten verwijderden. Zolang er sprake is van hechtgebonden asbest is er geen verhoogd risico. Let wel, dit geldt echter alleen wanneer u de asbesthoudende materialen niet gaat bewerken. Wilt u dit wel, bijvoorbeeld omdat u van plan bent om te verbouwen of renoveren? Dan bent u wel verplicht het asbest te verwijderen door een erkend asbestbedrijf. 

Mag ik zelf asbest verwijderen?

In de meeste gevallen is het verboden om als particulier zelf asbest te verwijderen. Toch zijn er uitzonderingen op de regel. Zo mag u alleen zelf asbest verwijderen wanneer de totale oppervlakte van het asbesthoudende materiaal niet groter is dan 35 vierkante meter. Bovendien mag u enkel hechtgebonden asbest zelf verwijderen en moet u minstens een week van tevoren een sloopmelding heeft gedaan bij de gemeente. 

 

Subsidie aanvragen bij gemeenten

Zit er asbest in uw woning, dan betekent dit niet direct dat u zelf voor de volledige kosten op moet draaien. In het kader van energiezuiniger wonen bieden steeds meer gemeenten subsidie voor het verwijderen van asbest. 

Met de EnergieSubsidiewijzer kunt u eenvoudig en snel controleren of uw gemeente het verwijderen van asbest subsidieert. Bij de beschikbare subsidies vindt u een overzicht waarin u kunt zien wat de voorwaarden van het ontvangen van de subsidie zijn en om wat voor bedrag het gaat. Bovendien ziet u in een oogopslag waar u de subsidie kunt aanvragen. 

Asbest verwijderen door professionals

Zegt u JongDijk, dan zegt u veiligheid, vakkundigheid en teamwork. Wij zijn een professioneel en erkend asbestsaneringsbedrijf, gespecialiseerd in zowel binnen- als buitensaneringen. Onze medewerkers beschikken over de nodige certificaten en zijn op de hoogte van de laatste technieken en regelgeving. Het materiaal waar we mee werken voldoet te allen tijde aan de milieu- en veiligheidseisen. We zijn dan ook niet voor niets uitgegroeid tot een gevestigde naam binnen de saneringsbranche. 

Heeft u te maken met asbest in uw woning of kantoorpand? Neem dan contact op met onze specialisten. Het asbest verwijderen in Noord Holland voeren wij vakkundig en bovenal veilig uit. 

Hulp nodig?

Asbest is zeer lastig te herkennen. Twijfelt u over de aanwezigheid van asbest? Neem dan contact op met het team van JongDijk. 

Hebben wij het vermoeden dat er sprake is van asbest, dan adviseren wij om een asbestinventarisatie te laten uitvoeren door een gecertificeerd bedrijf. 

Hechtgebonden of niet-hechtgebonden asbest laten verwijderen?

JongDijk Asbestsanering is gespecialiseerd in het verwijderen van zowel hechtgebonden als niet-hechtgebonden asbest.

Meer informatie over asbest

Asbest inventarisatie

Wilt u asbest laten verwijderen, dan dan heeft u een asbestinventarisatierapport uitgevoerd door een gecertificeerd inventarisatiebureau nodig. 

Neem geen risico. Asbest verwijderen vereist een deskundige aanpak. Kies voor JongDijk. Gecertificeed specialist in binnen- en buitensaneringen.

Asbest offerte aanvragen

Wij hanteren scherpe prijzen voor asbestverwijdering. Vraag direct online een offerte aan bij JongDijk. U ontvangt binnen 24 uur reactie in uw mailbox.

Asbest herkennen

Hoe kunt u asbest herkennen en is het gevaarlijk? Lees hier informatie over onder meer het asbestverwijderingsbesluit, subsidies en meer

Vraag hier uw vrijblijvende asbest offerte aan

Naam(Vereist)
Max. bestandsgrootte: 128 MB.

Scroll naar boven