Asbest verwijderen uitgesteld?

Asbest is een gevaarlijke stof die met name in oudere gebouwen en constructies aanwezig kan zijn. Asbestverwijdering blijft een onderwerp van discussie bij de Nederlandse overheid. Terwijl er in het verleden nog gesprekken waren over een mogelijk verbod op asbestdaken in 2024 of 2028, zijn er nu signalen dat de verplichting voor asbest verwijderen verder wordt uitgesteld. In een periode van onzekerheid is het verstandig om proactief te handelen. Verwijder het asbest op korte termijn wanneer u het constateert. JongDijk-Asbestsanering kan met jarenlange ervaring met zekerheid zeggen dat wij uw asbest veilig kunnen verwijderen. 

Waarom asbest verwijderen verplicht kan worden?

Een regelgeving dat asbest misschien in de toekomst verplicht verwijderd moet worden is gebaseerd op de ernstige gezondheidsrisico’s. Het inademen van asbestvezels kan na een lange tijd leiden tot erge gezondheidsproblemen, zoals longkanker en longvlies- of buikvlieskanker. Om deze risico’s te minimaliseren en het liefst te voorkomen discussieert de eerste kamer of er in de toekomst toch een verplichting moet komen of niet. 

Een verplichting of niet, het is belangrijk dat wanneer u asbest constateert het verwijderd moet worden. JongDijk-Asbestsanering staat voor u klaar om te helpen en ernstige gezondheidsrisico’s te voorkomen. 

Neem vrijblijvend contact met ons op of vul het gratis offerte formulier in! 

Wij verstaan ons vak.

Direct advies nodig?

Heeft u vragen over het herkennen van asbest of weet u zeker dat er sprake is van asbest in uw woning, schuur of kantoorpand?

Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten staan u graag te woord. 

Maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar.

Asbest Amersfoort

Voorbereiden op aanwezigheid asbest

Wanneer u denkt dat er asbest in uw gebouw of woning bevindt raden wij aan om professionals in te schakelen. Wij nemen dit proces graag voor u uit handen. Er moet namelijk eerst een asbestinventarisatie uitgevoerd worden. Hier wordt de aanwezigheid en omvang van de asbest geconstateerd. Asbest kan nauwelijks ontdekt worden met het blote oog. De inventarisatie voeren wij zelf niet uit maar wij regelen dit wel voor u. 

Wanneer er asbest geconstateerd is zorgen wij ervoor dat de asbest veilig en vakkundig wordt verwijderd. Wij raden het ook af om het zelf te gaan verwijderen. In sommige gevallen is het zelfs verboden om het zelf uit te voeren. Het is slim om op de hoogte te blijven van de regels die gelden voor het verwijderen van asbest. 

Op de Rijksoverheid kunt u de belangrijkste asbestregels lezen. Ook kunt u daar een stappenplan vinden wat u moet doen bij asbest. 

Subsidies asbest verwijderen

Voor 2020 was er vanuit de overheid €75 miljoen beschikbaar gesteld. In 2019 kwam daar nog eens 8 miljoen euro extra bij. Van dit budget was al snel niks meer over. Een landelijke subsidie aanvragen is daarom ook niet meer mogelijk. 

Dit wil niet zeggen dat u de volledige kosten zelf moet betalen. Er is nog een mogelijkheid dat u subsidie kunt krijgen via uw gemeente. Sommige gemeentes hebben hiervoor namelijk budget vrijgesteld. Dit is gedaan in het kader van energiezuiger wonen. 

Via de website van EnergieSubsidiewijzer kunt u checken of uw gemeente subsidies beschikbaar stelt voor  het verwijderen van asbest. 

Wat kost het verwijderen van asbest?

Wij begrijpen u benieuwd bent naar de kosten van asbestverwijdering. Helaas is het lastig om een nauwkeurige prijsinschatting te geven zonder specifieke informatie over uw gebouw of woning. De kosten van asbestverwijdering zijn namelijk afhankelijk van diverse factoren, waaronder de hoeveelheid asbest, het type asbest en de locatie waar de asbest zich bevindt. Wilt u graag een nauwkeurige prijsinschatting? Vraag een offerte aan! Binnen 24 uur ontvangt u een gedetailleerde en scherpe prijsopgave in uw inbox!

Meer informatie over asbest

Asbest inventarisatie

Wilt u asbest laten verwijderen, dan dan heeft u een asbestinventarisatierapport uitgevoerd door een gecertificeerd inventarisatiebureau nodig. 

Neem geen risico. Asbest verwijderen vereist een deskundige aanpak. Kies voor JongDijk. Gecertificeed specialist in binnen- en buitensaneringen.

Asbest offerte aanvragen

Wij hanteren scherpe prijzen voor asbestverwijdering. Vraag direct online een offerte aan bij JongDijk. U ontvangt binnen 24 uur reactie in uw mailbox.

Asbest herkennen

Hoe kunt u asbest herkennen en is het gevaarlijk? Lees hier informatie over onder meer het asbestverwijderingsbesluit, subsidies en meer

Vraag hier uw vrijblijvende asbest offerte aan

Naam(Vereist)
Max. bestandsgrootte: 50 MB.

Scroll naar boven