Asbestsanering

Vakkundig asbest verwijderen

Heeft u asbest gesignaleerd in/rondom uw woning of bedrijfspand? Wacht dan niet te lang en laat het zo snel mogelijk verwijderen. Voor asbestsanering is een deskundige aanpak vereist. Ons team bestaat uit vakkundige, opgeleide medewerkers conform het Procescertificaat Asbestverwijdering.

De saneringswerkzaamheden voeren wij uit voor onder meer particulieren, de overheid, agrarische sector, gemeenten, woningbouwverenigingen en bouw- en sloopbedrijven.

Wij verstaan ons vak.

Direct advies nodig?

Twijfelt u over de aanwezigheid van asbest in uw woning of bedrijfpand? Neem dan contact op met JongDijk. 

Wanneer wij vermoeden dat het om asbesthoudende materialen gaat, dan adviseren wij om door een gecertificeerd bedrijf een asbestinventarisatie te laten doen. 

Maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar.

binnensanering

Binnensanering

Er zijn diverse soorten asbest en allen brengen zijn risico’s voor de gezondheid met zich mee. Echter zijn er wel gradaties. De gevaarlijkste vorm is de ambifool groep. Ambifolen crocidoliet (blauw) en amosiet (bruin) zijn beiden zeer schadelijk voor de gezondheid. 

Van deze twee vormen bevat blauwe asbest de meeste risico’s. Deze asbest bestaat uit rechte, harde vezels die niet door het immuunsysteem kunnen worden afgebroken, met als gevolg dat ze door het lichaam gaan zweven en zo schade berokkenen. Witte asbest is minder schadelijk.

U vindt hier meer informatie over de risico’s van asbest. 

Controle na asbestverwijdering bij binnensanering

Wanneer we met een binnensanering bezig zijn, werken we zeer zorgvuldig en voorzichtig. Goede samenwerking en extra controles op elkaars werken vinden we hierbij erg belangrijk. Zodra onze werkzaamheden zijn afgerond, komt er een specialist van een onafhankelijk laboratorium conform de NEN 2990 ter plaatse. Die komt het containment visueel controleren en de lucht meten. De luchtmeting wordt uitgevoerd middels het plaatsen van pompen. Is de uitkomst van de meting onder de vrijgavegrens, dan breken we het containment af en kan de ruimte weer veilig worden gebruikt.

buitensanering

Buitensanering

Bij een buitensanering, verwijderen we asbest in de buitenlucht. Het gaat hier veelal om asbestdaken, golfplaten, gevelbekleding en kozijnen. 

Verwijderen we asbesthoudende materialen in de open lucht? Dan zorgen we ervoor dat het gebied goed wordt afgezet. Dit doen we met asbestlinten, waarschuwingsborden en – indien nodig – bouwhekken.

Het werkterrein wordt door JongDijk op deze manier duidelijk afgezet voor de omgeving. Bovendien plaatsen we een decontaminatie-unit op het terrein. Dit is een speciale unit, voorzien van een vuile ruimte (uitkleedruimte), doucheruimte en een schone ruimte (aankleedruimte).

Controle na asbestverwijdering bij buitensanering

Evenals bij een binnensanering zijn veiligheid en gecontroleerd werken belangrijke speerpunten. Daarbij dragen we speciale asbestbeschermende kleding en asbestmaskers. Wanneer asbestsanering is afgerond, wordt ook buiten een controle uitgevoerd door een specialist. Er wordt een vrijgaverapport opgesteld en daarna wordt het gebied officieel asbestvrij verklaard. Het terrein is dan weer veilig toegankelijk.

Waarom asbest saneren?

Aangezien asbest veel risico’s voor de gezondheid met zich meebrengt, is het aan te raden om asbest zo snel mogelijk te laten verwijderen. Hiervoor staat JongDijk voor u klaar. Onze wachttijden zijn kort waardoor we uw project snel kunnen aanpakken. Laat u de asbestverwijdering door ons uitvoeren, dan bent u er zeker van dat dit zorgvuldig en vooral veilig wordt uitgevoerd. 

Naast uw eigen veiligheid, bestaat er ook een wetgeving over het verplicht saneren van asbestdaken, denk aan golfplaten. Het jaartal hiervan was vastgesteld op 2024, maar na diverse gesprekken in de Eerste Kamer is dit uitgesteld naar 2028. Wilt u op de hoogte blijven van het Asbestverwijderingsbesluit? Op onze website vindt u het laatste nieuws rondom asbest. 

Mag u asbest zelf saneren?

In bepaalde situaties bent u vrij om als particulier zelf asbest te verwijderen. Het is goed om te weten dat hier een aantal regels voor gelden. Op de website van Milieu Centraal leest u hier meer over. Zorg altijd dat u goed op de hoogte bent van deze regels om een fikse boete te voorkomen. Wilt u lever het zekere voor het onzekere? Dan is het ten zeerste aan te raden om professionals in te schakelen. 

Meer informatie over asbest

Asbest inventarisatie

Wilt u asbest laten verwijderen, dan dan heeft u een asbestinventarisatierapport uitgevoerd door een gecertificeerd inventarisatiebureau nodig. 

Neem geen risico. Asbest verwijderen vereist een deskundige aanpak. Kies voor JongDijk. Gecertificeed specialist in binnen- en buitensaneringen.

Asbest offerte aanvragen

Wij hanteren scherpe prijzen voor asbestverwijdering. Vraag direct online een offerte aan bij JongDijk. U ontvangt binnen 24 uur reactie in uw mailbox.

Asbest herkennen

Hoe kunt u asbest herkennen en is het gevaarlijk? Lees hier informatie over onder meer het asbestverwijderingsbesluit, subsidies en meer

Vraag hier uw vrijblijvende asbest offerte aan

Naam(Vereist)
Max. bestandsgrootte: 50 MB.

Scroll naar boven