Asbestsverwijderaars

Op zoek naar asbestverwijderaars? Kies voor JongDijk

Heeft u asbest getroffen rondom/in uw pand of woning? Wacht er dan niet lang mee om dit te laten verwijderen. Asbestverwijdering dient deskundige aangepakt te worden. Het team van JongDijk bestaat uit ervaren, opgeleide medewerkers conform het Procescertificaat Asbestverwijdering. 

De werkzaamheden die komen kijken bij asbestverwijdering voeren wij uit voor onder meer bouw– en sloopbedrijven, particulieren en vastgoedorganisaties.

Zo werkt JongDijk

binnensanering

Asbestsverwijderaars bij binnensanering

Wanneer er asbest wordt geconstateerd, realiseren wij een luchtdichte tent van hout en folie., Het verwijderen van asbest op deze manier noemen we ook wel containment. Door het containment kunnen er geen asbestvezels ontsnappen. Daarnaast zetten we het gehele gebied rondom de bron duidelijk af, waardoor de kans op gezondheidsrisico’s voor de omgeving beperkt blijft. Hiervoor gebruiken we waarschuwingsborden en gele asbestlinten.

Als volgende stap plaatsen we een drie-staps-douchecabine, waar ons team gebruik van maakt om veilig de werkruimte te betreden en de verlaten zonder andere ruimtes te besmetten. 

Ook maken we gebruik van een onderdrukmachine die de werkruimte op onderdruk zet. De constante afzuiging van de lucht zorgt ervoor dat vrijgekomen asbestvezels direct worden opgevangen. Op deze manier zuiveren continue de lucht in het containment. 

Controle na asbestverwijdering bij buitensanering

Zijn we bezig met het verwijderen van asbest? Dan zorgen we ervoor dat iedereen beschermt wordt en op een veilige manier werkt. Een goede samenwerking en extra controles op elkaars werk vinden we dan ook erg belangrijk. Als onze werkzaamheden zijn afgerond, komt er een specialist van een onafhankelijk laboratorium conform de NEN 2990 ter plaatse. Die zal het containment visueel controleren en de lucht meten. De luchtmeting wordt uitgevoerd door pompen te plaatsen. Is de uitkomst van deze meting onder de vrijgavegrens? Dan berken we het containment af en kan de ruimte weer veilig worden gebruikt.

buitensanering

Asbestverwijdering bij buitensanering

Bij een buitensanering, vindt de asbestverwijdering in de buitenlucht plaats. Het gaat hier veelal om gevelbekleding, asbestdaken, golfplaten, en kozijnen. 

Wanneer we materialen die asbest bevatten verwijderen in de open lucht, dan zetten we het werkgebied af met gele asbestlinten, waarschuwingsborden en – indien nodig – bouwhekken.

Het werkgebied wordt door JongDijk op deze manier duidelijk afgezet voor de omgeving. Daarnaast plaatsen we een decontaminatie-unit op het terrein. Dit is een speciale unit, voorzien van een vuile ruimte (uitkleedruimte), een schone ruimte (aankleedruimte) en een doucheruimte.

Controle na asbestverwijdering bij buitensanering

Net zoals bij een binnensanering zijn veiligheid en het controleren van elkaars werk erg belangrijk. Om veilig te werk te gaan, dragen we speciale asbestbeschermende kleding en asbestmaskers. Wanneer de asbestverwijdering is afgerond, wordt ook buiten een controle uitgevoerd door een specialist. Daarna wordt er een vrijgaverapport opgesteld en kan het gebied officieel asbestvrij worden verklaard. Het terrein is weer veilig toegankelijk.

Waarom asbest laten verwijderen?

Het is aan te raden om asbest zo snel mogelijk te laten verwijderen, aangezien asbest veel risico’s voor de gezondheid met zich meebrengt. Wij staan klaar om u hierbij te helpen. De wachttijden bij JongDijk zijn kort, waardoor we snel bij u aan het werk kunnen om de asbest te verwijderen. Laat u de asbestverwijdering door ons uitvoeren, dan bent u er zeker van dat dit veilig en zorgvuldig wordt uitgevoerd. 

Er bestaat ook een wetgeving over het verplicht saneren van asbestdaken, bijvoorbeeld golfplaten. Dit was vastgesteld op 2024, maar is na meerdere gesprekken in de Eerste Kamer uitgesteld naar 2028. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom het Asbestverwijderingsbesluit? Op onze website vindt u de laatste informatie.

Mag u asbest zelf verwijderen?

In sommige situaties bent u als particulier vrij om zelf asbest te verwijderen. Wanneer u dit gaat doen, is het goed om te weten dat hier een aantal regels voor gelden. U leest hier meer over op de website van Milieu Centraal. Zorg ervoor dat u altijd goed op de hoogte bent van deze regels om een forse boete te voorkomen. Wilt u liever het zekere voor het onzekere? Schakel dan professionals in om deze werkzaamheden voor u te verrichten.

Hulp nodig?

Twijfelt u over de aanwezigheid van asbest in uw woning of bedrijfpand? Neem dan contact op met JongDijk. 

Vermoed u dat er asbest aanwezig is? Dan adviseren wij om door een gecertificeerd bedrijf een asbestinventarisatie te laten doen.

Hechtgebonden of niet-hechtgebonden asbest laten verwijderen?

JongDijk Asbestsanering B.V. is dé specialist in het verwijderen van zowel hechtgebonden als niet-hechtgebonden asbest.

Scroll naar boven