Sanering asbest

Asbest saneren? Kies voor JongDijk

Zijn er asbesthoudende materialen in/rondom uw woning of kantoorpand aangetroffen? Dan is het van belang dat u dit zo snel mogelijk laat verwijderen. Vanwege de gezondheidsrisico’s is een deskundige aanpak zeer belangrijk. Ons team bestaat uit ervaren, opgeleide professionals die werken conform het Procescertificaat Asbestverwijdering. Onze werkzaamheden voeren we uit voor onder meer particulieren, de overheid en gemeenten

Zo werkt JongDijk

binnensanering

Binnensanering

Wanneer er binnen een pand asbestvezels zijn geconstateerd plaatsen we een luchtdichte tent van folie. Deze manier van asbest verwijderen noemen we containment. Voeren we een binnensanering uit, dan wordt het gebied rondom de bron afgezet met waarschuwingsborden en gele asbestlinten. Op de afgesloten tent plaatsen we een 3-staps-douchecabine. Het betreden en verlaten van de werkruimte wordt via deze speciale asbest douchecabine gedaan. Bovendien wordt de ruimte met een onderdrukmachine op onderdruk gezet. Zo kan de lucht binnen het containment continue gezuiverd worden. 

Controle na asbestverwijdering bij binnensanering

Zijn we binnen aan het werk, dan doet we dat altijd accuraat en voorzichtig. Hierbij hechten wij zeer veel waarde aan een goede samenwerking en extra controles op elkaars werk. Zijn we klaar met de sanering, dan laten we altijd een specialist komen van een onafhankelijk laboratorium conform de NEN 2990 om het containment te controleren en de lucht te meten. Dit wordt gedaan door het plaatsen van pompen. Is de uitkomst van de meting onder de vrijgavegrens, dan breken we het containment af en kan het pand weer veilig worden gebruikt. 

buitensanering

Buitensanering

Bij een buitensanering verwijderen we asbest in de buitenlucht. Het gaat voornamelijk om kozijnen, golfplaten, asbestdaken en gevelbekleding. Bij het verwijderen van asbesthoudend materiaal in de buitenlucht, wordt het werkterrein afgezet met waarschuwingsborden, gele asbestlinten en – wanneer nodig – bouwhekken. Op deze manier wordt het werkgebied op een duidelijke manier afgezet voor de omgeving. Daarnaast wordt er een decontaminatie-unit op het terrein geplaatst. Dit een een speciale unit die is voorzien van een doucheruimte, een schone (aankleed)ruimte en een vuile (uitkleed)ruimte. 

Controle na asbestverwijdering bij buitensanering

Ook bij het buiten saneren, zijn we altijd gecontroleerd en veilig aan het werk. Daarnaast werken we met speciale asbestbeschermende kleding en maskers. Zodra de sanering is afgerond, wordt er – net als bij een binnensanering – een controle uitgevoerd door een specialist. Na het opstellen van het vrijgaverapport wordt het gebied officieel vrij van asbest verklaard. Het terrein is dan weer veilig om te betreden. 

Waarom asbest laten verwijderen?

Aangezien asbest zeer gevaarlijk kan zijn voor uw gezondheid, adviseren wij altijd om de stof zo snel mogelijk te laten verwijderen. Hierbij kunt u rekenen op het team van JongDijk. We hebben korte wachttijden, waardoor we u snel van dienst kunnen zijn. Laat u de asbestsanering door ons uitvoeren, dan kunt u zeker zijn van een zorgvuldige en bovenal veilige werkwijze. 

Asbest dient niet alleen verwijderd te worden vanwege de gevaren die het mee kan brengen voor uw gezondheid, maar ook wegens de bestaande wetgeving. Hierbij kunt u denken aan golfplaten. Waar het jaartal eerder was vastgesteld op 2024, is dit na overleg in de Eerste Kamer uitgesteld tot 2028. Wilt u altijd op de hoogte blijven van het Asbestverwijderingsbesluit?  U leest het op onze website. 

Mag u asbest zelf verwijderen?

Omdat het afbreken van asbest zeer schadelijk kan zijn voor uw gezondheid, raden we ten zeerste af om hier zelf mee aan de slag te gaan. Toch zijn er bepaalde situaties waarin u vrij bent om zelf asbest te verwijderen. Hierbij is het belangrijk dat u zich aan de regels houdt die hiervoor gelden, anders kunt u hier een fikse boete voor krijgen. Op de website van Milieu Centraal vindt u meer informatie over het zelf verwijderen van asbest. Wilt u liever zeker weten dat de asbestverwijdering volgens de regels verloopt? Dan kunt u het beste een professional inschakelen.  

Hulp nodig?

Weet u niet zeker of u te maken heeft met asbest? Neem dan contact op met JongDijk. 

Zodra wij het vermoeden hebben dat er sprake is van asbest, adviseren wij om een asbestinventarisatie te laten uitvoeren door een gecertificeerd bedrijf. 

Hechtgebonden of niet-hechtgebonden asbest laten verwijderen?

JongDijk Asbestsanering B.V. is gespecialiseerd in het verwijderen van zowel hechtgebonden als niet-hechtgebonden asbest.

Scroll naar boven