Asbest saneren

Wilt u asbest weghalen in uw woning of bedrijfspand?Dan raden wij aan om dit zo snel mogelijk te verwijderen. Asbest kan ernstige gevolgen op uw gezondheid. Als u zelf asbest gaat afbreken, is de kans groot dat u niet goed beschermt bent en schade kan oplopen. Laat asbest daarom verwijderen door een gespecialiseerd bedrijf. De medewerkers van Jongdijk gaan veilig en snel te werk. Wilt u asbest laten verwijderen? Neem vrijblijvend contact op.

Spuitasbest, wat is het?

Asbest is in verschillende vormen te vinden, zo is er ook sluitasbest. Dit is een soort asbest dat niet hechtgebonden is en voornamelijk bestaat uit bruine en blauwe asbest. Deze soorten asbest hebben een lage gebondenheid en kunnen daardoor gemakkelijk loskomen. Deze losse vezels zijn zeer schadelijk voor de gezondheid. Spuit asbest is veel gebruikt voor de isolatie van gaten of een brandwerende laag te vormen.

Spuitasbest is normaal gesproken snel te herkennen. Dit soort asbest is grijs, blauw of bruin van kleur en lijkt op een soort van dikke mouse. Het kan zijn dat u deze mouse vindt in openbare ruimtes of oudere gebouwen als scholen of ziekenhuizen. Wanneer u sluitasbest tegenkomt is het verplicht een gesertifiseerd bedrijf in te schakelen om het te verwijderen.

Waarom JongDijk?

Spuitasbest

Wat te doen bij asbest?

Is er in uw woning of bedrijfspand asbest geconstateerd? Dan bent u normaal gesproken niet verplicht om dit snel te verwijderen. Wanneer u niet gebonden asbest tegenkomt zal u het verplicht moeten laten verwijderen door een gecertificeerd bedrijf. Dat komt omdat de asbest vezels in niet gebonden asbest gemakkelijk vrijkomen en zo heel gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. Wanneer u deze inademt, kunnen deze diep in de longen terecht komen. Dit kan lijden tot schade aan de long, longvlies of buikvlies. Het team van JongDijk kan asbest op je juiste manier verwijderen. Ons team heeft meerdere certificaten in bezit en daarnaast hechten we veel waarde aan veiligheid. Daarom zitten we bovenop veranderingen in de veiligheidsrichtingen die horen bij ons vak. Wij zullen uw ruimte pas verlaten tot alle asbesthoudende materialen vrij zijn van asbest en wij doen er alles aan om te zorgen dat u geen gezondheidsklachten kunt oplopen.

Spuitasbest

Inspectie aan huis

Heeft u wel een vermoeden dat er asbest aanwezig is maar bent u er niet zeker van? In dat geval komen onze medewerkers graag even langs voor een indicatie. Zodra er is vastgesteld dat er asbest aanwezig is, moet er een  asbestinventarisatierapport worden opgesteld door een onafhankelijk asbestinventarisatiebureau. Wij schakelen deze graag voor u in. Zodra dit rapport is opgesteld maken wij een prijsopgave op. Het saneren van asbest moet altijd voldoen aan de landelijke asbest regelgeving. JongDijk is hiervoor de beste partner. 

Kosten asbest verwijderen

Het is logisch dat u graag een prijsinschatting wilt hebben zodat u weet wat u kunt verwachten. Het is echter lastig om een inschatting te maken zonder de specifieke informatie over uw situatie. Ieder asbestproject is immers uniek. De prijs is onder meer afhankelijk van factoren als waar de asbest is gelokaliseerd, de hoeveelheid en de asbestsoort. Wilt u de exacte prijs van uw project weten? Vul dan ons online offerteformulier in en u ontvangt binnen een dag een scherpe en complete prijsopgave per mail! 

Maak een afspraak

Wilt u graag asbest weghalen? Laat dit dan doen door een expert. Jongdijk asbestsanering helpt u graag! Neem contact op met één van onze professionals. Onze dienstverlening wordt onder meer aangeboden aan particulieren, de overheid, agrarische sector, industrie, gemeenten, VvE’s, woningbouwverenigingen, vastgoedorganisatiesbouw– en sloopbedrijven