Verwijderen asbest

Asbest verwijderen? Kies voor JongDijk

Heeft u asbesthoudende materialen aangetroffen in of rondom uw woning of kantoorpand? Dan is het van belang dat u dit zo snel mogelijk laat verwijderen. Een deskundige aanpak is zeer belangrijk vanwege de gezondheidsrisico’s. Het team van JongDijk bestaat uit ervaren, opgeleide professionals die werken conform het Procescertificaat Asbestverwijdering. Onze werkzaamheden voeren we uit voor onder meer particulieren, gemeenten en de overheid

Zo werkt JongDijk

binnensanering

Binnensanering

We plaatsen een luchtdichte tent van folie wanneer er asbestvezels zijn geconstateerd binnen een pand. Deze manier van asbest verwijderen wordt ook wel containment genoemd. Wanneer we een binnensanering uitvoeren, wordt het gebied rondom de bron afgezet met gele asbestlinten en waarschuwingsborden. We plaatsen op de afgesloten tent een 3-staps-douchecabine. Via deze speciale asbest douchecabine wordt de werkruimte betreden en verlaten. Daarbij wordt de ruimte onder druk gezet met een onderdrukmachine. Op deze manier kan de lucht binnen het containment voortdurend gezuiverd worden.

Controle na asbestverwijdering bij binnensanering

Is ons team binnen aan het werk, dan doen zij dit altijd voorzichtig en nauwkeurig. We hechten hierbij zeer veel waarde aan een goede samenwerking en extra controles op elkaars werk. Wanneer we klaar zijn met het verwijderen van het asbest laten we altijd een specialist komen van een onafhankelijk laboratorium conform de NEN 2990. Deze specialist zal de lucht meten en het containment controleren door het plaatsen van pompen. Als de uitkomst van de meting onder de vrijgavegrens is, breken we het containment af en kan het pand weer veilig gebruikt worden.

buitensanering

Buitensanering

Bij een buitensanering verwijderen we asbest in de buitenlucht. Het gaat hierbij voornamelijk om kozijnen, asbestdaken, golfplaten en gevelbekleding. Tijdens een buitensanering wordt het werkomgebied afgezet met gele asbestlinten, waarschuwingsborden en, indien nodig, bouwhekken. Zo wordt het werkterrein duidelijk aangegeven voor de omgeving. Bovendien wordt er op het terrein een decontaminatie-unit geplaatst. Een decontaminatie-unit is een speciale unit die is voorzien van een doucheruimte, een vuile (uitkleed)ruimte en een schone (aankleed)ruimte.

Controle na asbestverwijdering bij buitensanering

Net als bij binnensanering is het ook bij het buiten saneren zo dat we altijd gecontroleerd en veilig aan het werk gaan. Daarbij werken we met speciale asbestbeschermende maskers en kleding. Zodra de buitensanering is afgerond, wordt ook hierbij een controle uitgevoerd door een specialist. Wanneer het vrijgaverapport is opgesteld, wordt het gebied officieel asbestvrij verklaard. Het terrein is dan weer veilig om te gebruiken.

Waarom asbest laten verwijderen?

Asbest kan zeer gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. Daarom adviseren wij te allen tijde om de stof zo snel mogelijk te laten verwijderen. U kunt hierbij rekenen op het team van JongDijk! Wij hebben korte wachttijden, waardoor we u snel van dienst kunnen zijn. Kiest u voor JongDijk? Dan bent u verzekerd van een zorgvuldige en bovenal veilige werkwijze.

Naast dat asbest verwijderd dient te worden vanwege de gevaren die het mee kan brengen voor uw gezondheid, bestaat er ook een wetgeving. U kunt hierbij denken aan golfplaten. Waar het jaartal eerder op 2024 was vastgesteld, is dit na overleg in de Eerste Kamer uitgesteld tot 2028. Wilt u altijd op de hoogte blijven van het Asbestverwijderingsbesluit? U leest het laatste nieuws omtrent het Asbestverwijderingsbesluit op onze site.

Mag u asbest zelf verwijderen?

Aangezien het afbreken van asbest zeer schadelijk kan zijn voor uw gezondheid, raden we het af om hier zelf mee aan de slag te gaan. Echter zijn er situaties waarin u vrij bent om zelf asbest te verwijderen. Het is van belang dat u zich hierbij aan een aantal regels houdt die hiervoor gelden. Wanneer u dit niet doet, kunt u hier een fikse boete voor krijgen. U vindt meer informatie over het zelf verwijderen van asbest op de website van Milieu Centraal. Neemt u liever het zekere voor het onzekere? Dan kunt u het beste de asbest laten verwijderen door een professional.

Hulp nodig?

Weet u niet zeker of u te maken heeft met asbest? Neem dan contact op met JongDijk. 

Zodra wij het vermoeden hebben dat er sprake is van asbest, adviseren wij om een asbestinventarisatie te laten uitvoeren door een gecertificeerd bedrijf. 

Hechtgebonden of niet-hechtgebonden asbest laten verwijderen?

JongDijk Asbestsanering B.V. is gespecialiseerd in het verwijderen van zowel hechtgebonden als niet-hechtgebonden asbest.

Scroll naar boven