Asbest in Rotterdam

Heeft u in uw woning of bedrijfspand in Rotterdam aangetroffen? Laat dan een asbestinventarisatie uitvoeren en het asbest verwijderen door een erkend asbestverwijderaar. Het inademen van asbest kan immers gevaarlijke gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Wilt u asbest laten verwijderen in de omgeving van Rotterdam? Maak dan vandaag nog een afspraak!

Vakkundig asbest verwijderen

JongDijk B.V. is dé expert in het verwijderen van asbest in regio Rotterdam. Voor zowel binnen- als buitensaneringen bent u bij ons aan het juiste adres. We voeren dit uit voor particulieren en bedrijven. Het team van JongDijk heeft jarenlange ervaring. Ook zijn we een gecertificeerd bedrijf. Reden genoeg dus om voor JongDijk te kiezen.

Asbest bestaat uit hele kleine vezels. Deze vezels zijn met het blote oog niet waar te nemen. Twijfelt u of er asbest aanwezig is in uw woning of kantoorpand? JongDijk legt u graag uit hoe u asbest kunt herkennen

Waarom JongDijk?

Direct advies nodig?

Heeft u vragen over het herkennen van asbest of weet u zeker dat er sprake is van asbest in uw woning, schuur of kantoorpand?

Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten staan u graag te woord. 

Maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar.

Waarom asbest laten verwijderen?

Is uw pand al wat ouder, dan is dan kans aanzienlijk groter dat u er asbest aantreft. Hierbij kunt u denken aan dakbeschot, golfplaten, schoorstenen, plafondplaten, tegels, zeil, leidingwerken en meer. Voorheen was het immers zeer gebruikelijk in Rotterdam om in de bouw asbest te gebruiken. Inmiddels is bekend dat asbest zeer schadelijk is voor de gezondheid en is het verboden om asbest te gebruiken. 

Hoewel het verwijderen van asbest in sommige situaties niet direct verplicht is, adviseren we u om dit wel te doen. Dat heeft te maken met de gezondheidsrisico’s die asbest met zich mee kan brengen. Deze klus kunt u het beste laten uitvoeren door een gecertificeerd bedrijf als JongDijk. Wij hebben geen lange wachttijden, waardoor we snel bij u aan de slag kunnen. Wanneer u kiest voor onze experts, bent u verzekerd van een veilige en nauwkeurige aanpak.

Naast de risico’s voor uw gezondheid die asbest met zich meebrengt, loopt er ook een wetgeving voor het verplicht verwijderen ervan. Hierbij kunt u denken aan golfplaten. Het jaartal hiervan was voorheen vastgesteld op 2024. Na diverse gesprekken in de Eerste Kamer is dit tot 2028 uitgesteld. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom het Asbestverwijderingsbesluit? Op onze website leest u het laatste nieuws.

Mag u asbest zelf verwijderen?

Wilt u liever zelf de klus klaren? In enkele gevallen mag u zelf asbest verwijderen. Hierbij is het belangrijk dat u de regels naleeft die hiervoor gelden. Deze regels en alle andere informatie die belangrijk is bij het zelf verwijderen van asbest kunt u terugvinden op de website van Milieu Centraal. Hier is ook een checklist te vinden. Met deze checklist kunt u de stappen volgen voor het verkennen van asbest en voor wanneer u asbest heeft gesignaleerd. Volgt u deze regels niet? Dan kunt u hier een flinke boete voor krijgen. Lees daarom van te voren alle informatie nauwkeurig door. Neemt u liever het zekere voor het onzekere, dan is het verstandig om een professional zoals JongDijk in te schakelen.

Kosten asbest verwijderen

Zonder specifieke informatie over uw situatie is het moeilijk om de kosten voor het verwijderen van asbest in te schatten. Elk project is anders. De kosten zijn onder meer afhankelijk van de hoeveelheid, de plaats waar de asbest zich bevindt en de soort asbest. Wilt u weten war de prijzen zijn voor het verwijderen van asbest in Rotterdam? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en ontvang binnen 24 uur een scherpte prijsopgave in uw mailbox!

Maak een afspraak

Wilt u een afspraak inplannen om asbest te laten verwijderen in Rotterdam? Neem dan contact op met één van onze specialisten. Wij werken onder meer voor de overheid,  particulieren, agrarische sector, industrie, gemeenten, VvE’s, woningbouwverenigingen, vastgoedorganisaties,  bouw- en sloopbedrijven.

Meer informatie over asbest

Asbest inventarisatie

Wilt u asbest laten verwijderen, dan dan heeft u een asbestinventarisatierapport uitgevoerd door een gecertificeerd inventarisatiebureau nodig. 

Neem geen risico. Asbest verwijderen vereist een deskundige aanpak. Kies voor JongDijk. Gecertificeed specialist in binnen- en buitensaneringen.

Asbest offerte aanvragen

Wij hanteren scherpe prijzen voor asbestverwijdering. Vraag direct online een offerte aan bij JongDijk. U ontvangt binnen 24 uur reactie in uw mailbox.

Asbest herkennen

Hoe kunt u asbest herkennen en is het gevaarlijk? Lees hier informatie over onder meer het asbestverwijderingsbesluit, subsidies en meer

Vraag hier uw vrijblijvende asbest offerte aan

Naam(Vereist)
Max. bestandsgrootte: 128 MB.

Scroll naar boven