Asbest Utrecht

Vermoed u dat er in uw woning of bedrijfspand in Utrecht Asbest zit? Laat het dan door een gecertificeerd asbestverwijderaar. Wanneer u zelf asbest gaat verwijderen, kan dit gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Vaak is het dan ook verboden om het zelf af te breken. De experts van JongDijk gaan veilig en vakkundig te werk. Weet u niet zeker of u te maken heeft met asbest? Wij komen graag bij u langs voor een inspectie. Maak vandaag nog een afspraak!

Vakkundig asbest verwijderen

JongDijk is een gespecialiseerd bedrijf in het verwijderen van asbest in onder meer Utrecht en omgeving. Saneringen voeren wij veelal uit in de buurt van Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en ’t Gooi. Onze specialisten hebben ervaring in zowel binnen- als buitensaneringen. We doen die voo particulieren en bedrijven. Daarbij zijn we een gecertificeerd bedrijf. Kiest u voor JongDijk, dan bent u ervan verzekerd dat de asbestverwijdering altijd op de juiste manier wordt uitgevoerd. 

Asbestvezels zijn met het blote oog niet te zien. Daardoor kan het lastig zijn om asbest te herkennen. JongDijk legt u daarom graag uit waar u asbesthoudende materialen aan kunt herkennen

Waarom JongDijk?

Asbest inventarisatie

Wat is asbest?

Asbest is een gesteente dat bestaat uit taaie, onbrandbare asbestvezels. Deze vezels zijn zo klein dat ze met het blote oog niet zichtbaar zijn. Tot 1994 werd het gebruikt in een groot aantal verschillende bouwmaterialen. Wanneer asbesthoudende materialen worden bewerkt, kunnen de asbestvezels losraken. Bij inademen kan dit gevaarlijke gevolgen hebben voor uw gezondheid. Er is onderscheid te maken tussen hechtgebonden asbest en niet hechtgebonden asbest

Heb ik te maken met asbest?

Is uw woning, schuur of kantoorpand al wat ouder, dan is de kans aanzienlijk groot dat u asbest tegenkomt. Bijvoorbeeld in dakbeschot, golfplaten, schoorstenen, plafondplaten, tegels, zeil, leidingen en meer. Jaren geleden was het in Utrecht immers heel normaal asbest toe te passen in de bouw. Vanwege het feit dat asbestvezels zeer schadelijk zijn voor de gezondheid, is het inmiddels verboden om asbest te gebruiken.

Asbestinvetarisatie in Utrecht

Heeft u het vermoeden dat er asbest in uw woning of bedrijfspand zit, dan is het aan te raden om een asbestinventarisatie te laten uitvoeren. Maar ook wanneer u uw woning, pand of schuur wilt slopen, renoveren of verbouwen en deze voor 1994 is gebouwd, bent u wettelijk verplicht om te laten controleren of er asbest aanwezig is. 

Gedurende een asbestonderzoek wordt er door een onafhankelijk asbestinventarisatiebureau gekeken of er tijdens de bouw gebruik is gemaakt van asbesthoudende materialen. Van de gegevens wordt een asbestinventarisatierapport opgemaakt. Hierin staan onder meer de bevindingen, de locaties waar het asbest zich bevind en foto’s en adviezen voor de asbestsanering.  Op basis van dit rapport bieden wij een scherpe en exacte offerte. 

Mag ik zelf asbest verwijderen?

Bij asbestverwijdering is het zeer belangrijk dat er zoveel mogelijk voorkomen wordt dat er schadelijke asbestvezels in de lucht terecht komen. Logischerwijs zijn er daarom strenge regels omtrent het veilig saneren van asbest. Hoewel wij altijd aanraden om het asbest te laten verwijderen door een erkend asbestverwijderaar, mag u als particulier in sommige gevallen ook zelf asbest weghalen.

  •  U mag asbesthoudende platen waarin de asbestvezels hechtgebonden zijn zelf verwijderen mits:
   • de hoeveelheid in totaal niet meer betreft dan 35m²;
   • het geen dakleien zijn;
   • de platen buiten in de open luncht geschroefd zijn aangebracht. 
  • Asbesthoudende vloertegels of niet gelijmde vloerbedekking mag u zelf verwijderen wanneer:
   • de hoeveelheid in totaal niet meer betreft dan 35m²;
   • het pand of de ruimte niet bedrijfsmatig wordt gebruikt.

Alle spelregels voor particuliere asbestverwijdering van asbesthoudend materiaal kunt u vinden op de website van het Informatiepunt Leefomgeving. Het is niet toegestaan om de werkzaamheden uit te besteden aan een ander, bijvoorbeeld een buurman, kennis, ZZP-er of aannemer. 

Kosten asbest verwijderen

U bent uiteraard benieuwd naar de kosten voor het saneren van asbest. Echter is het lastig om een prijs vast te stellen zonder verdere informatie over uw p situatie. De kosten voor het verwijderen van asbest zijn namelijk afhankelijk van diverse factoren. Hierbij kunt u denken aan de hoeveelheid, de asbestsoort en de plek waar het zich bevindt. Wilt u de exacte prijs weten voor uw project? Dan kunt u geheel vrijblijvend ons offerteformulier invullen! Binnen 24 uur ontvangt u een scherpe prijsopgave per mail.

Maak een afspraak

Wilt u een afspraken maken voor het verwijderen van asbest in Utrecht? De experts van JongDijk staat voor u klaar! Neem contact op met één van onze specialisten. Onze dienstverlening wordt aangeboden aan onder andere particulieren, de overheid, agrarische sector, industrie, gemeenten, VvE’s, woningbouwverenigingen, vastgoedorganisatiesbouw– en sloopbedrijven

Scroll naar boven