Asbest verwijderen Rotterdam

Bent u op zoek naar een bedrijf om asbest te verwijderen in Rotterdam? Asbest is een gevaarlijke stof die vroeger veel in bouwmaterialen werd gebruikt. Woont of werkt u in een oud gebouw, dan kan het zijn dat u er asbest aantreft. In dat geval is het belangrijk om het asbest zo snel mogelijk te laten verwijderen door een gecertificeerd bedrijf. Hiervoor kunt u het team van JongDijk inschakelen. Het zelf afbreken van asbest kan namelijk erg schadelijk zijn voor uw gezondheid. Bovendien is het in de meeste gevallen ook verboden. JongDijk gaat effectief en deskundig te werk. Bent u er niet zeker van of u te maken heeft met asbest? Wij komen graag bij u langs voor een inspectie. Maak vandaag nog een afspraak! 

Vakkundig asbest verwijderen

JongDijk is dé specialist in het verwijderen van asbest in Rotterdam en omstreken. Naast Rotterdam zijn we ook veelal werkzaam in de regio’s Utrecht, Den Haag, Amsterdam en ’t Gooi. Wij hebben kennis van zowel binnen- als buitensaneringen voor bedrijven en particulieren. JongDijk is een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf. Kiest u voor ons, dat kunt u er zeker van zijn dat het asbest vakkundig en bovenal veilig wordt verwijderd. 

Asbestvezels zijn met het blote oog niet waar te nemen. Weet u daardoor niet zeker of er asbest in uw woning of bedrijfspand zit? Wij leggen u graag uit waaraan u asbesthoudende materialen kunt herkennen.

Waarom JongDijk?

Asbest inventarisatie

Wat te doen bij asbest?

Heeft u asbest aangetroffen, dan bent u niet verplicht om het direct te verwijderen. Dit verandert wanneer u de asbesthoudende materialen moet bewerken, bijvoorbeeld omdat u midden in een verbouwing zit. Hoewel asbestverwijdering niet verplicht is, adviseren wij ten zeerste om de gevaarlijke stof altijd te laten verwijderen. Het inademen van asbestvezels kan namelijk ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid. Schakel daarom het team van JongDijk in. Onze werknemers zijn voorzien van de nodige certificaten. Daarnaast is veiligheid een van onze belangrijkste kernwaarden. Daarom zijn we te allen tijde op de hoogte van alle veiligheidsrichtlijnen en passen we onze werkwijze hierop aan. Wij zullen er dan ook alles aan doen om ervoor te zorgen dat u niet wordt blootgesteld aan deze gevaarlijke stof en gaan niet weg voordat uw ruimte volledig asbestvrij is verklaard door een onafhankelijk laboratorium. 

Inspectie aan huis

Weet u niet zeker of u te maken heeft met asbest? Onze professionals komen graag bij u langs voor een inspectie op locatie. Is er asbest geconstateerd, dan is het de bedoeling dat er een asbestinventarisatierapport wordt opgesteld door een onafhankelijk asbestinventarisatiebureau. Aan de hand van het rapport maken wij een complete en scherpe offerte op. Asbestverwijdering moet altijd voldoen aan de landelijke asbest regelgeving. JongDijk is hiervoor de beste partij.

Mag u zelf asbest verwijderen?

Wij van JongDijk raden in principe altijd af om zelf asbest af te breken. Het verwijderen van asbest is ook in de meeste gevallen verboden. Toch zijn er ook op deze regels uitzonderingen. Let op: voordat u zelf aan de slag gaat, is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de regels die gelden voor het verwijderen van asbest. Bent u dit niet, dan kunt u een fikse boete oplopen. Op Milieu Centraal vindt u de benodigde informatie, waaronder een checklist voor het herkennen van asbesthoudende materialen en een stappenplan voor het geval u daadwerkelijk asbest heeft geconstateerd. Wilt u zekerheid? Schakel dan een professional als JongDijk in.

Kosten asbest verwijderen

Zonder informatie over uw specifieke project is het lastig om de prijs voor het verwijderen van asbest in te schatten. Elk project is immers uniek. Zo is de prijs onder meer afhankelijk van de locatie waar de asbest zich bevindt, de hoeveelheid en de asbestsoort. Wilt u de exacte prijs voor uw project weten? Vul dan vrijblijvend ons online offerteformulier in en u ontvangt binnen een dag een scherpe prijsopgave in uw mailbox! 

Maak een afspraak

Wilt u een afspraak maken voor het verwijderen van asbest in Rotterdam? Het team van JongDijk helpt u graag! Neem contact op met één van onze professionals. Onze dienstverlening wordt onder meer aangeboden aan particulieren, de overheid, agrarische sector, industrie, gemeenten, VvE’s, woningbouwverenigingen, vastgoedorganisatiesbouw– en sloopbedrijven