Asbest verwijderen Hilversum

Heeft u in uw woning of kantoorpand asbesthoudende materialen aangetroffen? Zoek dan een specialist voor het verwijderen van asbest. Het is zeer gevaarlijk om dit zelf af te breken. Bovendien is dit in de meeste gevallen ook verboden. Dit heeft te maken met de gezondheidsrisico’s die vrijgekomen asbestvezels met zich meebrengen als u deze inademt. Wilt u asbest laten verwijderen in regio Hilversum? Maak dan direct een afspraak!

Vakkundig asbest verwijderen

JongDijk is gespecialiseerd in de verwijdering van asbest in Hilversum en daarbuiten. Wij hebben zowel ervaring met binnen- als buitensaneringen voor bedrijven en particulieren. Onze expertise, professionele werkwijze en feit dat we gecertificeerd zijn maken het nog eenvoudiger om voor JongDijk te kiezen.  

Asbestvezels zijn met het blote oog vrijwel niet waar te nemen. Bent u er niet zeker van of u te maken hebt met asbest? Lees hier hoe u asbest kunt herkennen. 

Waarom JongDijk?

Asbest inventarisatie

Waarom asbest laten verwijderen?

Het moge duidelijk zijn dat asbest flink veel schade aan uw gezondheid kan aanbrengen. Wegens deze gevaren raden wij dan ook altijd aan om het asbest te laten saneren. Hiervoor kunt u de professionals van JongDijk inschakelen. Onze wachttijden zijn kort waardoor we uw project snel kunnen oppakken. Door voor onze medewerkers te kiezen, kunt u er zeker van zijn dat de asbestsanering vakkundig en bovenal veilig wordt uitgevoerd. 

Asbest moet niet alleen verwijderd worden vanwege de gezondheidsrisico’s. Er bestaat namelijk ook een wetgeving voor verplichte sanering. Waar het jaartal hiervan eerder was vastgesteld op 2024, is het na diverse gesprekken in de Eerste Kamer uitgesteld naar 2028. Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws rondom het Asbestverwijderingsbesluit? U leest het op onze website. 

Mag u asbest zelf verwijderen?

In principe mag u zelf geen asbest verwijderen. Toch zijn er bepaalde gevallen bekend waarin het wel mag. Het is goed om te weten dat u niet zomaar aan de slag kunt, maar dat hier verschillende regels aan verbonden zijn. Milieu Centraal biedt alle informatie die u hierover nodig hebt. Zo hebben ze een checklist waarmee u asbest kunt herkennen en een stappenplan voor als u de gevaarlijke stof heeft geconstateerd. Lees al deze info goed door om een fikse boete te voorkomen. Bent u er liever zeker van dat de asbestsanering volgens de regels verloopt, dan is het aan te raden om specialisten als JongDijk in te schakelen. 

Kosten asbest verwijderen

Zonder specifieke informatie over uw situatie is het moeilijk om de kosten voor de asbestsanering in te schatten. Elk project is immers anders. De prijs is bijvoorbeeld afhankelijk van de soort die is aangetroffen, de locatie en de hoeveelheid. Wilt u weten wat de prijs is van uw project? Vul ons online offerteformulier in en u ontvangt binnen 24 uur een scherpe en complete prijsopgave per mail! 

Maak een afspraak

Wilt u een afspraak inplannen om asbest te laten verwijderen in Hilversum? Neem dan contact met ons op. Wij werken voor onder meer particulieren, de overheidagrarische sector, industrie, gemeenten, VvE’s, woningbouwverenigingen, vastgoedorganisatiesbouw– en sloopbedrijven.