Asbestsanering Rotterdam

Bent u woonachtig of werkzaam in Rotterdam en heeft u in uw woning of bedrijfspand waar een asbestsanering uitgevoerd moet worden? Laat het zo snel mogelijk verwijderen door een gecertificeerd bedrijf. Zelf asbest afbreken kan nare gevolgen hebben voor uw gezondheid en in de meeste gevallen is het ook verboden om hier zelf mee aan de slag te gaan. JongDijk gaat vakkundig en veilig te werk. 

Vakkundig asbest verwijderen

JongDijk is onbetwiste expert als het gaat om asbestsanering in Rotterdam en daarbuiten. Zo zijn we ook werkzaam in onder meer Utrecht, Den Haag, ’t Gooi en Amsterdam. We hebben ervaring in binnen- en buitensaneringen voor particulieren en bedrijven. JongDijk is gecertificeerd in het verwijderen van asbest. Kiest u voor ons team, dan weet u zeker dat de sanering op de juiste manier wordt uitgevoerd. 

Wij verstaan ons vak.

Direct advies nodig?

Heeft u vragen over het herkennen van asbest of weet u zeker dat er sprake is van asbest in uw woning, schuur of kantoorpand?

Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten staan u graag te woord. 

Maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar.

Asbest in uw woning of kantoorpand

Nog steeds komen we in al wat oudere woningen en panden asbest tegen. Asbest is een natuurlijk product, bestaande uit diverse mineralen die zijn opgebouwd in minuscule asbestvezels. Het heeft goede eigenschappen; zo is het goed bestand tegen zeer hoge temperaturen, heeft het een isolerende werking en is het slijtvast. Het was dan ook behoorlijk populair om te gebruiken in de bouwsector. Inmiddels is bekend dat asbest absoluut geen onschuldige grondstof is en juist grote schade aan de gezondheid kan aanbrengen. 

In de meeste gevallen komen we hechtgebonden asbest tegen. Doordat bij dit type asbest de vezels vast zitten in ander materiaal, bent u niet genoodzaakt het asbest direct te laten verwijderen.

De asbestvezels zijn microscopisch klein en daardoor niet met het oog waarneembaar. Het kan dus moeilijk zijn om vast te stellen of u met asbest te maken heeft. Om uitsluitsel te geven kunt u het beste een asbestinventarisatie laten uitvoeren door een daarvoor erkend bedrijf. De asbestdeskundige weet precies waar hij op zoek moet gaan naar het asbest. Het komt namelijk standaard voor in bepaalde onderdelen van een woning. Zo is asbest in het verleden vaak gebruikt in bijvoorbeeld de schoorsteen, in cement of in vloerbedekking. 

Het belang van asbest verwijderen

Zoals gezegd hoeft u zich bij hechtgebonden asbest niet zo’n zorgen te maken. Bij niet hechtgebonden asbest. De asbestvezels zitten hier namelijk niet verankerd in ander materiaal en dat maakt dat de vezels gemakkelijk in de lucht terecht kunnen komen. Het langdurig inademen van asbestvezels kan ernstige schade aan de longen toebrengen. Omdat de asbestvezels microscopisch klein zijn, is het herkennen van asbest vrijwel niet mogelijk. Neem daarom nooit het risico en laat asbest zo spoedig mogelijk verwijderen door een professional. 

Asbest herkennen

Bent u er niet zeker van of er asbest in uw woning of bedrijfspand zit? In dat geval komen onze experts graag bij u langs voor een inspectie. Wanneer er is vastgesteld dat het inderdaad om asbest gaat, moet er een asbestinventarisatierapport worden opgesteld door een onafhankelijk asbestinventarisatiebureau. 

Op basis van dit rapport maken wij een complete prijsopgave op. Het saneren van asbest moet altijd voldoen aan de landelijke asbest regelgeving. JongDijk is hiervoor de beste partner. 

Asbestinventarisatie Rotterdam

Een asbestinventarisatie kan aantonen of er al dan niet sprake is van asbest. Met een visuele beoordeling wordt gecontroleerd of er asbestverdachte materialen aanwezig zijn. Dit kan handig zijn wanneer u een huis wilt kopen of uw eigen huis wilt verkopen. Deze beoordeling heeft echter geen waarde als u sloopwerkzaamheden wilt uitvoeren. Bij dit type onderzoek krijgt u namelijk geen asbestinventarisatierapport. 

Gaat u verbouwen, dan moet u de bouwkundige een asbestinventarisatierapport kunnen overhandigen. Is er geen asbest aanwezig, dan mag de verbouwing van start gaan zonder vergunning.

Is het verwijderen van asbest verplicht?

In Rotterdam bent u niet direct verplicht om asbest te laten verwijderen. Dit geldt echter alleen wanneer het gaat om hechtgebonden asbest. Bovendien mag u het asbesthoudende materiaal niet bewerken.

Wilt u dit wel, bijvoorbeeld omdat u gaan renoveren of verbouwen, dan bent u wel verplicht om het asbest te laten verwijderen door een daarvoor gecertificeerd bedrijf. 

Mag ik zelf asbest verwijderen?

Wij raden eigenlijk altijd aan om de asbestsanering uit te besteden aan een specialist. Het is in de meeste gevallen ook verboden om als particulier zelf asbest te verwijderen. In sommige gevallen wordt een uitzondering gemaakt. Het belangrijkste is dat u de juiste voorzorgsmaatregelen in acht neemt, dus beschermende kleding draagt. Gaat u zelf asbest weghalen, dan mag de totale oppervlakte van het asbesthoudende materiaal niet groter zijn dan 35 vierkante meter. Verder mag u alleen hechtgebonden asbest saneren en moet u minstens een week van te voren een sloopmelding indienen bij uw gemeente. 

Kosten asbest verwijderen

Het is logisch dat u graag een prijsinschatting wilt hebben zodat u weet wat u kunt verwachten. Het is echter lastig om een inschatting te maken zonder de specifieke informatie over uw situatie. Ieder asbestproject is immers uniek. De prijs is onder meer afhankelijk van factoren als waar de asbest is gelokaliseerd, de hoeveelheid en de asbestsoort. Wilt u de exacte prijs van uw project weten? Vul dan ons online offerteformulier in en u ontvangt binnen een dag een scherpe en complete prijsopgave per mail! 

Meer informatie over asbest

Asbest inventarisatie

Wilt u asbest laten verwijderen, dan dan heeft u een asbestinventarisatierapport uitgevoerd door een gecertificeerd inventarisatiebureau nodig. 

Neem geen risico. Asbest verwijderen vereist een deskundige aanpak. Kies voor JongDijk. Gecertificeed specialist in binnen- en buitensaneringen.

Asbest offerte aanvragen

Wij hanteren scherpe prijzen voor asbestverwijdering. Vraag direct online een offerte aan bij JongDijk. U ontvangt binnen 24 uur reactie in uw mailbox.

Asbest herkennen

Hoe kunt u asbest herkennen en is het gevaarlijk? Lees hier informatie over onder meer het asbestverwijderingsbesluit, subsidies en meer

Vraag hier uw vrijblijvende asbest offerte aan

Naam(Vereist)
Max. bestandsgrootte: 128 MB.

Scroll naar boven