Asbest Amsterdam

Heeft u tijdens een verbouwing of renovatie asbest aangetroffen in uw woning of bedrijfspand? I.v.m. uw gezondheid is het belangrijk dat u dit zo snel mogelijk laat verwijderen door professionals. Het team van JongDijk staat voor u klaar bij het saneren van asbest in Amsterdam en omstreken. Maak vandaag nog uw afspraak! 

Vakkundig asbest verwijderen

JongDijk is  gespecialiseerd in asbestsanering voor particulieren en bedrijven. Als gecertificeerd bedrijf hebben we jarenlange ervaring in zowel binnen- als buitensaneringen. 

Asbest bestaat uit microscopisch kleine vezels en is met het blote oog dan ook niet zichtbaar. Logischerwijs kunt u hierdoor twijfelen of u wel te maken heeft met asbest. Wij leggen graag aan u uit waar u asbesthoudende materialen aan kunt herkennen

Waarom JongDijk?

Asbest inventarisatie

Waarom asbest laten saneren?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het saneren van asbest niet direct verplicht. Vanwege de gezondheidsrisico’s raden wij wel altijd aan om over te gaan tot asbestverwijdering. Voor het deskundig saneren van asbest kunt u het beste een daarvoor gecertificeerd bedrijf inschakelen, zoals JongDijk. Onze wachttijden zijn kort en dus kunnen we snel bij u ter plaatse zijn. Kiest u voor onze dienstverlening, dan kunt u rekenen op een vakkundige en bovenal veilige aanpak. 

Wist u dat er een wetgeving bestaat voor het verplicht verwijderen van asbest? In eerste instantie moesten alle asbestdaken voor 2024 verwijderd zijn. Na diverse gesprekken in de Eerste Kamer is dit uitgesteld naar 2028. Op onze website kunt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent het Asbestverwijderingsbesluit.

Mag u zelf asbest verwijderen?

In principe is het zelf verwijderen van asbest verboden. Toch zijn er enkele uitzonderingen op de regel. Zorg dat u goed op de hoogte bent van de eisen betreffende het verwijderen van asbest alvorens u aan de slag gaat. U moet namelijk aan veel voorwaarden voldoen. Voldoet u hier niet aan, dan kunt u een fikse boete riskeren. Alle informatie over het zelf weghalen van asbest vindt u op de website van Milieu Centraal. Naast een checklist om asbest te herkennen, bieden zij ook een stappenplan voor het geval u daadwerkelijk asbest heeft geconstateerd. Wilt u er zeker van zijn dat de sanering volgens de regels verloopt, dan kunt u het project het beste uitbesteden. 

Kosten asbest verwijderen

Elk project is uniek, dat is voor asbestsanering niet anders. Zonder specifieke gegevens over uw situatie is het dan ook lastig om de kosten in te schatten. De prijs is afhankelijk van diverse factoren, waaronder de locatie van het asbest, de hoeveelheid en de asbestsoort. Wilt u toch een indicatie weten? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan en u ontvangt van ons binnen 24 uur een scherpe prijsopgave per mail. 

Maak een afspraak

Heeft u te maken met asbest in regio Amsterdam en wilt u een afspraak laten maken om dit te verwijderen? Neem dan contact op met onze specialisten en wij zijn u zo snel mogelijk van dienst! Wij werken onder meer voor de overheid,  particulieren, agrarische sector, industrie, gemeenten, VvE’s, woningbouwverenigingen, vastgoedorganisatiesbouw– en sloopbedrijven.

Scroll naar boven