Asbest verwijderen Bloemendaal

Wanneer u asbest in uw woning of bedrijfspand heeft aangetroffen, is het belangrijk dat u dit laat verwijderen door een daarvoor gecertificeerd bedrijf. Het zelf afbreken van asbest brengt namelijk gezondheidsrisico’s met zich mee en in de meeste gevallen is het zelf saneren van deze gevaarlijke stof ook verboden. Wilt u asbest laten verwijderen door een professional? Maak dan vandaag nog een afspraak met het team van JongDijk! 

Vakkundig asbest verwijderen

JongDijk is dé expert in het verwijderen van asbest in Bloemendaal en omstreken. Wij hebben ervaring met zowel binnen- als buitensaneringen voor particulieren en bedrijven. Onze medewerkers voeren de saneringen op een veilige en vakkundige manier uit conform de Procescertificaat Asbestverwijdering. Wij gaan niet weg tot uw woning of kantoor weer volledig asbestvrij is. 

Wist u dat asbestvezels vrijwel niet zijn waar te nemen met het blote oog? Hierdoor kan het lastig zijn de gevaarlijke stof te signaleren. Twijfelt u of u te maken heeft met asbest? Wij leggen graag aan u uit waaraan u asbesthoudende materialen kunt herkennen

Waarom JongDijk?

Asbest inventarisatie

Waarom asbest laten verwijderen?

Wanneer er asbest in uw pand is geconstateerd, is er nog niet direct reden tot zorg. Asbest wordt pas gevaarlijk wanneer de materialen waar het zich in bevindt worden bewerkt, bijvoorbeeld omdat u gaat verbouwen. Ademt u asbest in, dan worden er kleine vezels losgelaten die moeilijk door het lichaam kunnen worden afgestoten. Dit kan grote gevolgen hebben voor de gezondheid. Daarom raden wij altijd aan om het asbest te laten verwijderen door een bedrijf die hierin is gespecialiseerd. JongDijk is hiervoor de ideale partner. Onze wachttijden zijn kort, waardoor we snel met uw project aan de slag kunnen. 

Asbest dient niet alleen verwijderd te worden vanwege de gezondheidsrisico’s. Er is namelijk ook een wetgeving die het verwijderen van asbest verplicht. Het jaartal hiervan stond vastgesteld op 2024. Dit wil zeggen dat alle asbestdaken voor 2024 verwijderd zouden moeten zijn. Na meerdere overleggen in de Eerste Kamer is het uitgesteld tot 2028. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom het Asbestverwijderingsbesluit? U kunt alle informatie hierover lezen op onze website. 

Mag u asbest zelf verwijderen?

Wilt u zelf asbest verwijderen? Zorg dan dat u goed op de hoogte bent van de regels die gelden bij asbestverwijdering. Houdt u zich niet aan de daarvoor vastgestelde regels, dan kunt u een fikse boete riskeren. Bovendien kan het zelf verwijderen van asbest ook erg gevaarlijk zijn. Daarom raden wij het altijd af. Daarnaast is het in veel gevallen ook verboden om zelf asbest af te breken. Gaat u toch zelf aan de slag, dan kunt u alle informatie vinden die u nodig heeft op de website van Milieu Centraal. Hierop staat een checklist waarmee u asbesthoudende materialen kunt herkennen en een stappenplan met wat te doen als u daadwerkelijk asbest heeft geconstateerd. Wilt u er liever zeker van zijn dat de sanering conform de daarvoor bestaande regelgeving en veiligheidsnormen wordt uitgevoerd? Dan is het zeer aan te raden om een professional als JongDijk in te schakelen. 

Kosten asbest verwijderen

Het is lastig om zonder verdere gegevens over uw specifieke situatie de kosten voor het verwijderen van asbest in te schatten. Elk project is immers uniek. De prijs is namelijk afhankelijk van diverse factoren, waaronder de hoeveelheid, de asbestsoort en de plek waar het zich bevindt. Bent u benieuwd wat de precieze kosten voor het verwijderen van asbest in Bloemendaal zijn? Vul dan vrijblijvend ons offerteformulier in en u ontvangt binnen een dag een scherpe en exacte prijsopgave per mail. 

Maak een afspraak

Wilt u een afspraak inplannen om asbest te laten verwijderen in Bloemendaal? Neem dan contact op met één van onze professionals. Wij werken voor onder meer particulieren, de overheidagrarische sector, industrie, gemeenten, VvE’s, woningbouwverenigingen, vastgoedorganisatiesbouw– en sloopbedrijven.

Scroll naar boven