Asbest Alkmaar

Vakkundig asbest verwijderen

JongDijk is gespecialiseerd in asbestsanering voor zowel particulieren als bedrijven. Als gecertificeerd bedrijf hebben wij jarenlang ervaring in het verwijderen van asbest,  onder andere in Alkmaar.

Asbest is microscopisch klein en is niet altijd met het blote oog zichtbaar. Heeft u een vermoeden dat u asbest in uw woning heeft? Dan kunt u het beste een asbestinventarisatie laten uitvoeren, om vervolgens een erkend asbestbedrijf in te schakelen voor het verwijderen hiervan. Maak vandaag nog een afspraak en bel direct 085 0470 470 of vraag een offerte aan.

Zo werkt JongDijk

Asbest in uw woning of kantoorpand

Asbest komt vaak voor in verouderde woningen en panden. Voorheen was het van toepassing om asbest te gebruiken in de bouw. Het gaat om de hechtgebonden asbest. Dit is een soort asbest dat de asbestvezels verwerkt zitten in de andere materialen. Het werd vaak gebruikt voor bijvoorbeeld de schoorsteen, cement of in vloerbedekking. Twijfels u of u met asbest te maken heeft? Dan kunt u een asbestinventarisatie laten uitvoeren om te kijken of u asbest in uw woning heeft. De asbestdeskundige kijkt zorgvuldig uw woning door en geeft binnen enkele dagen een uitslag.

Het belang van asbest verwijderen

Het verschil tussen hechtgebonden asbest en  niet hechtgebonden asbest. Is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over hechtgebonden asbest, maar daarin zitten bij niet hechtgebonden asbest de vezels niet verwerkt in de materialen. Zo komt het in de lucht terecht, bij het langdurig inademen van asbestvezels kan het ernstige schade aan de longen geven. Doordat de asbestvezels klein zijn, is het vrijwel niet mogelijk om het te onderscheiden van elkaar. Laat het asbest daarom zo spoedig mogelijk verwijderen door een professional.

Asbest herkennen

Het onderscheiden van asbest is dus niet zomaar mogelijk. Er zijn wel enkele uitgangspunten die houvast kunnen geven als u het vermoeden heeft dat er asbest aanwezig kan zijn.

U kunt wel asbesthoudende materialen herkennen. Het heeft namelijk een aantal belangrijke eigenschappen, waardoor het populair was om te gebruiken in verschillende bouwmaterialen. Asbest heeft onder meer een isolerende werking, en werd dus veel voor plafonds gebruikt, daken en verwarmingsbuizen. Het kan dus ook tegen hogere temperaturen, wat het destijds ideaal maakte om het te verwerken.

Asbestinventarisatie Alkmaar

Als u gaat verbouwen, dan moet u de bouwkundige een asbestinventarisatierapport kunnen overhandigen. Is er geen asbest aanwezig, dan mag de verbouwing starten zonder vergunning, 

Doormiddel van een asbestinventarisatie kan de aanwezigheid van asbest niet altijd worden aangetroffen. Er zijn verschillende soorten asbestonderzoeken. Bij een visuele beoordeling wordt er gecontroleerd of er een asbestverdachte materialen zijn gebruikt. Dit kan goed van pas komen bij het aanschaffen of verkopen van een huis. De visuele beoordeling heeft geen extra waarde als u sloopwerkzaamheden wilt gaan uitvoeren. Bij dit onderzoek wordt geen asbestinventarisatierapport geleverd.

 

Is het verwijderen van asbest verplicht?

In Alkmaar bent u niet verplicht om asbest te laten verwijden. Dit geldt wel als er sprake is van hechtgebonden asbest en u niet van plan bent de materialen die asbest bevatten te bewerken. Als u van plan bent om te gaan verbouwen of renoveren, dan bent u verplicht om het te laten verwijderen door een erkend asbestbedrijf.

Mag ik zelf asbest verwijderen?

In de meeste gevallen is het verboden om zelf als particulier asbest te verwijden, maar toch zijn er een aantal uitzonderingen waarin dat wel mag. Zo mag u het zelf verwijderen, als het hechtgebonden asbest is en het niet meer als 35 vierkante meter is. Bovendien als u het zelf gaat verwijderen moet u minstens een week van te voren een melding hebben gedaan bij de gemeente over een sloopmelding.


Subsidie aanvragen bij gemeenten

Als u asbest heeft geconstateerd, dan hoeft het niet meteen te betekenen dat u zelf verantwoordelijk bent voor de kosten van het laten verwijderen van asbest. In het kader van energiezuiniger wonen bieden steeds meer gemeenten subsidie aan voor het laten verwijderen van asbest.

Met de EnergieSubsidiewijzer kunt u eenvoudig en snel controleren of uw gemeente het verwijderen van asbest subsidieert. Bij de beschikbare subsidies vindt u een overzicht waarin u kunt zien wat de voorwaarden van het ontvangen van de subsidie zijn en om wat voor bedrag het gaat. Bovendien ziet u in een oogopslag waar u de subsidie kunt aanvragen. 

 

Asbest verwijderen door professionals

Wij van Jongdijk asbestsanering staan bekend om veiligheid, vakkundigheid en teamwork. Wij zijn een gecertificeerd en professioneel asbestsaneringsbedrijf. Wij zijn gespecialiseerd in zowel binnen- als buitensanering. Onze medewerkers beschikken allemaal over de nodige certificaten en zijn op de hoogte van de laatste technieken en regelgeving. Het materiaal waar we mee werken voldoet ten allen tijde aan de milieu- en veiligheidseisen. 

Heeft u te maken met asbest in uw woning of kantoorpand? Neem dan contact op met onze specialisten. Het asbest verwijderen in Alkmaar voeren wij vakkundig en bovenal veilig uit. 

 

Hulp nodig?

Asbest is zeer lastig te herkennen. Twijfelt u over de aanwezigheid van asbest? Neem dan contact op met het team van JongDijk. 

Hebben wij het vermoeden dat er sprake is van asbest, dan adviseren wij om een asbestinventarisatie te laten uitvoeren door een gecertificeerd bedrijf. 

Hechtgebonden of niet-hechtgebonden asbest laten verwijderen?

JongDijk Asbestsanering is gespecialiseerd in het verwijderen van zowel hechtgebonden als niet-hechtgebonden asbest.

Scroll naar boven