Asbest in Alkmaar laten verwijderen

Bent u woonachtig of werkzaam in Alkmaar en heeft u in uw woning of bedrijfspand waar asbest verwijderd moet worden? Laat het zo snel mogelijk verwijderen door een gecertificeerd bedrijf. Zelf asbest afbreken kan nare gevolgen hebben voor uw gezondheid en in de meeste gevallen is het ook verboden om hier zelf mee aan de slag te gaan. JongDijk gaat vakkundig en veilig te werk. 

Vakkundig asbest verwijderen

JongDijk is onbetwiste expert als het gaat om asbest verwijderen in Alkmaar en daarbuiten. Zo zijn we ook werkzaam in onder meer Rotterdam, Den Haag, ’t Gooi en Amsterdam. We hebben ervaring in binnen- en buitensaneringen voor particulieren en bedrijven. JongDijk is gecertificeerd in het verwijderen van asbest. Kiest u voor ons team, dan weet u zeker dat de sanering op de juiste manier wordt uitgevoerd. 

Wij verstaan ons vak.

Direct advies nodig?

Heeft u vragen over het herkennen van asbest of weet u zeker dat er sprake is van asbest in uw woning, schuur of kantoorpand?

Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten staan u graag te woord. 

Maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar.

Asbest Amersfoort

Asbest in uw woning of kantoorpand

Asbest komt vaak voor in verouderde woningen en panden. Voorheen was het van toepassing om asbest te gebruiken in de bouw. Het gaat om de hechtgebonden asbest. Dit is een soort asbest dat de asbestvezels verwerkt zitten in de andere materialen. Het werd vaak gebruikt voor bijvoorbeeld de schoorsteen, cement of in vloerbedekking. Twijfels u of u met asbest te maken heeft? Dan kunt u een asbestinventarisatie laten uitvoeren om te kijken of u asbest in uw woning heeft. De asbestdeskundige kijkt zorgvuldig uw woning door en geeft binnen enkele dagen een uitslag.

Het belang van asbest verwijderen

Het verschil tussen hechtgebonden asbest en niet hechtgebonden asbest. Is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over hechtgebonden asbest, maar daarin zitten bij niet hechtgebonden asbest de vezels niet verwerkt in de materialen. Zo komt het in de lucht terecht, bij het langdurig inademen van asbestvezels kan het ernstige schade aan de longen geven. Doordat de asbestvezels klein zijn, is het vrijwel niet mogelijk om het te onderscheiden van elkaar. Laat het asbest daarom zo spoedig mogelijk verwijderen door een professional.

Asbest herkennen

Het onderscheiden van asbest is dus niet zomaar mogelijk. Er zijn wel enkele uitgangspunten die houvast kunnen geven als u het vermoeden heeft dat er asbest aanwezig kan zijn.

U kunt wel asbesthoudende materialen herkennen. Het heeft namelijk een aantal belangrijke eigenschappen, waardoor het populair was om te gebruiken in verschillende bouwmaterialen. Asbest heeft onder meer een isolerende werking, en werd dus veel voor plafonds gebruikt, daken en verwarmingsbuizen. Het kan dus ook tegen hogere temperaturen, wat het destijds ideaal maakte om het te verwerken.

Asbestinventarisatie Alkmaar

Als u gaat verbouwen, dan moet u de bouwkundige een asbestinventarisatierapport kunnen overhandigen. Is er geen asbest aanwezig, dan mag de verbouwing starten zonder vergunning, 

Doormiddel van een asbestinventarisatie kan de aanwezigheid van asbest niet altijd worden aangetroffen. Er zijn verschillende soorten asbestonderzoeken. Bij een visuele beoordeling wordt er gecontroleerd of er een asbestverdachte materialen zijn gebruikt. Dit kan goed van pas komen bij het aanschaffen of verkopen van een huis. De visuele beoordeling heeft geen extra waarde als u sloopwerkzaamheden wilt gaan uitvoeren. Bij dit onderzoek wordt geen asbestinventarisatierapport geleverd.

Is het verwijderen van asbest verplicht?

In Alkmaar bent u niet verplicht om asbest te laten verwijden. Dit geldt wel als er sprake is van hechtgebonden asbest en u niet van plan bent de materialen die asbest bevatten te bewerken. Als u van plan bent om te gaan verbouwen of renoveren, dan bent u verplicht om het te laten verwijderen door een erkend asbestbedrijf.

Mag ik zelf asbest verwijderen?

In de meeste gevallen is het verboden om zelf als particulier asbest te verwijden, maar toch zijn er een aantal uitzonderingen waarin dat wel mag. Zo mag u het zelf verwijderen, als het hechtgebonden asbest is en het niet meer als 35 vierkante meter is. Bovendien als u het zelf gaat verwijderen moet u minstens een week van te voren een melding hebben gedaan bij de gemeente over een sloopmelding.


Subsidie aanvragen bij gemeenten

Als u asbest heeft geconstateerd, dan hoeft het niet meteen te betekenen dat u zelf verantwoordelijk bent voor de kosten van het laten verwijderen van asbest. In het kader van energiezuiniger wonen bieden steeds meer gemeenten subsidie aan voor het laten verwijderen van asbest.

Met de EnergieSubsidiewijzer kunt u eenvoudig en snel controleren of uw gemeente het verwijderen van asbest subsidieert. Bij de beschikbare subsidies vindt u een overzicht waarin u kunt zien wat de voorwaarden van het ontvangen van de subsidie zijn en om wat voor bedrag het gaat. Bovendien ziet u in een oogopslag waar u de subsidie kunt aanvragen. 

 

Kosten asbest verwijderen

Het is logisch dat u graag een prijsinschatting wilt hebben zodat u weet wat u kunt verwachten. Het is echter lastig om een inschatting te maken zonder de specifieke informatie over uw situatie. Ieder asbestproject is immers uniek. De prijs is onder meer afhankelijk van factoren als waar de asbest is gelokaliseerd, de hoeveelheid en de asbestsoort. Wilt u de exacte prijs van uw project weten? Vul dan ons online offerteformulier in en u ontvangt binnen een dag een scherpe en complete prijsopgave per mail! 

Meer informatie over asbest

Asbest inventarisatie

Wilt u asbest laten verwijderen, dan dan heeft u een asbestinventarisatierapport uitgevoerd door een gecertificeerd inventarisatiebureau nodig. 

Neem geen risico. Asbest verwijderen vereist een deskundige aanpak. Kies voor JongDijk. Gecertificeed specialist in binnen- en buitensaneringen.

Asbest offerte aanvragen

Wij hanteren scherpe prijzen voor asbestverwijdering. Vraag direct online een offerte aan bij JongDijk. U ontvangt binnen 24 uur reactie in uw mailbox.

Asbest herkennen

Hoe kunt u asbest herkennen en is het gevaarlijk? Lees hier informatie over onder meer het asbestverwijderingsbesluit, subsidies en meer

Vraag hier uw vrijblijvende asbest offerte aan

Naam(Vereist)
Max. bestandsgrootte: 128 MB.

Scroll naar boven