Asbest verwijderen Utrecht

Bent u woonachtig of werkzaam in Amersfoort en heeft u in uw woning of bedrijfspand waar asbest verwijderd moet worden? Laat het zo snel mogelijk verwijderen door een gecertificeerd bedrijf. Zelf asbest afbreken kan nare gevolgen hebben voor uw gezondheid en in de meeste gevallen is het ook verboden om hier zelf mee aan de slag te gaan. JongDijk gaat vakkundig en veilig te werk. 

Vakkundig asbest verwijderen

JongDijk is onbetwiste expert als het gaat om asbest verwijderen in Amersfoort en daarbuiten. Zo zijn we ook werkzaam in onder meer Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. We hebben ervaring in binnen- en buitensaneringen voor particulieren en bedrijven. JongDijk is gecertificeerd in het verwijderen van asbest. Kiest u voor ons team, dan weet u zeker dat de sanering op de juiste manier wordt uitgevoerd. 

Wij verstaan ons vak.

Direct advies nodig?

Heeft u vragen over het herkennen van asbest of weet u zeker dat er sprake is van asbest in uw woning, schuur of kantoorpand?

Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten staan u graag te woord. 

Maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar.

Asbest in uw woning of kantoorpand

Vandaag de dag komen we nog regelmatig asbest tegen in al wat oudere woningen en panden. Het was immers vroeger populair om toe te passen in de bouw. Veelal gaat het om hechtgebonden asbest. Dit wil zeggen dat de asbestvezels verwerkt zitten in ander materiaal. Twijfelt u of u te maken heeft met asbest, dan kunt u een asbestinventarisatie laten uitvoeren om uitsluitsel te geven. De asbestdeskundige weet precies waar hij op zoek moet gaan naar het asbest. Het komt namelijk standaard voor in bepaalde onderdelen van een woning. Zo is asbest in het verleden vaak gebruikt in bijvoorbeeld de schoorsteen, in cement of in vloerbedekking. 

Het belang van asbest verwijderen

Over hechtgebonden asbest hoeft u zich niet zo’n zorgen te maken. Dit is anders bij niet hechtgebonden asbest. Bij losse asbest zitten de vezels niet verwerkt in ander materiaal, waardoor ze eenvoudig in de lucht terecht kunnen komen. Het langdurig inademen van asbestvezels kan ernstige schade aan de longen toebrengen. Omdat de asbestvezels microscopisch klein zijn, is het herkennen van asbest vrijwel niet mogelijk. Neem daarom nooit het risico en laat asbest zo spoedig mogelijk verwijderen door een professional. 

Asbest herkennen

Het herkennen van asbest is dus niet zomaar mogelijk. Toch zijn er wel enkele uitgangspunten die houvast kunnen bieden als u het vermoeden heeft dat er asbest aanwezig is. 

Hoewel het herkennen van asbest zelf is uitgesloten, kunt u wel asbesthoudende materialen herkennen. Asbest heeft een aantal belangrijke eigenschappen waardoor het populair was om te gebruiken in diverse bouwmaterialen. Het heeft onder meer een isolerende werking, en werd dus veel toegepast bij plafonds, daken en als isolatie om verwarmingsbuizen. Ook is het bestand tegen zeer hoge temperaturen, wat het ideaal maakte om te verwerken in kachelplaten bij cv-installaties. 

Asbestinventarisatie Amersfoort

Met een asbestinventarisatie kan de aanwezigheid van asbest al dan niet worden aangetroffen. Er zijn diverse soorten asbestonderzoeken. Bij een visuele beoordeling wordt er gecontroleerd of er asbestverdachte materialen aanwezig zijn. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen als u een huis wilt kopen of verkopen. De visuele beoordeling heeft geen extra waarde als u sloopwerkzaamheden wilt gaan uitvoeren, bij dit type onderzoek wordt er namelijk geen asbestinventarisatierapport opgeleverd. 

Gaat u verbouwen, dan moet u de bouwkundige een asbestinventarisatierapport kunnen overhandigen. Is er geen asbest aanwezig, dan mag de verbouwing van start gaan zonder vergunning.

Is het verwijderen van asbest verplicht?

In Amersfoort bent u niet verplicht om asbest te laten verwijderden. Let wel, dit geldt alleen als er sprake is van hechtgebonden asbest en u niet van plan bent de asbesthoudende materialen te bewerken. Wilt u dit wel, bijvoorbeeld omdat u van plan bent om te verbouwen of renoveren? Dan bent u wel verplicht het asbest te verwijderen door een erkend asbestbedrijf. 

Mag ik zelf asbest verwijderen?

U kunt een asbestsanering het beste uitbesteden aan een specialistisch bedrijf. Sterker nog, in de meeste gevallen is het zelfs verboden om als particulier asbest te verwijderen. Toch zijn er een aantal uitzonderingen op de regel. Zo mag u alleen zelf asbest verwijderen wanneer de totale oppervlakte van het asbesthoudende materiaal niet groter is dan 35 vierkante meter. Bovendien mag u enkel hechtgebonden asbest zelf verwijderen en moet u minstens een week van tevoren een sloopmelding heeft gedaan bij de gemeente. 

Kosten asbest verwijderen

Het is logisch dat u graag een prijsinschatting wilt hebben zodat u weet wat u kunt verwachten. Het is echter lastig om een inschatting te maken zonder de specifieke informatie over uw situatie. Ieder asbestproject is immers uniek. De prijs is onder meer afhankelijk van factoren als waar de asbest is gelokaliseerd, de hoeveelheid en de asbestsoort. Wilt u de exacte prijs van uw project weten? Vul dan ons online offerteformulier in en u ontvangt binnen een dag een scherpe en complete prijsopgave per mail! 

Meer informatie over asbest

Asbest inventarisatie

Wilt u asbest laten verwijderen, dan dan heeft u een asbestinventarisatierapport uitgevoerd door een gecertificeerd inventarisatiebureau nodig. 

Neem geen risico. Asbest verwijderen vereist een deskundige aanpak. Kies voor JongDijk. Gecertificeed specialist in binnen- en buitensaneringen.

Asbest offerte aanvragen

Wij hanteren scherpe prijzen voor asbestverwijdering. Vraag direct online een offerte aan bij JongDijk. U ontvangt binnen 24 uur reactie in uw mailbox.

Asbest herkennen

Hoe kunt u asbest herkennen en is het gevaarlijk? Lees hier informatie over onder meer het asbestverwijderingsbesluit, subsidies en meer

Vraag hier uw vrijblijvende asbest offerte aan

Naam(Vereist)
Max. bestandsgrootte: 128 MB.

Scroll naar boven