Asbest verwijderen Loosdrecht

Werkt of woont u in een oud pand? De kans is dan aanzienlijk groter dat u asbesthoudende materialen aantreft. Als dit het geval is, laat dit dan zo snel mogelijk verwijderen. Het inademen van asbestvezels is namelijk zeer gevaarlijk voor uw gezondheid. Bovendien is het in de meeste gevallen verboden om asbest zelf te verwijderen. Wilt u asbest laten verwijderen door een gecertificeerd bedrijf? Neem dan contact op met JongDijk!

Vakkundig asbest verwijderen

Al jarenlang is JongDijk dé specialist in het verwijderen van asbest, zo ook in Loosdrecht en omstreken. Verder zijn we veelal werkzaam in de regio’s Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, t Gooi en Utrecht. We voeren zowel binnen als buiten saneringen uit voor particulieren en bedrijven. Onze medewerkers weten exact hoe ze vakkundig en veilig met uw situatie om moeten gaan door hun jarenlange ervaring. We zijn immers niet voor niets een gecertificeerd bedrijf! 

Asbestvezels zijn met het blote oog niet waar te nemen. Hier heb je het juiste materiaal voor nodig. Het kan hierdoor lastig zijn om deze gevaarlijke stof te herkennen. Wij leggen u graag uit waar u asbesthoudende materialen aan kunt herkennen

Waarom JongDijk?

Asbest inventarisatie

Waarom asbest laten verwijderen?

Het moge duidelijk zijn dat uw gezondheid gevaar loopt bij het inademen van asbestvezels. Wij raden het daarom altijd aan om asbest direct te laten verwijderen om narigheid te voorkomen. We hebben bij JongDijk korte wachttijden. Bovendien kunnen we snel ter plaatse zijn door onze centrale ligging in Nederland. Daarnaast zijn onze medewerkers in het bezit van de benodigde certificaten. We zijn te allen tijde op de hoogte van de laatste regelgeving en onze materialen voldoen aan de vastgestelde veiligheids- en milieueisen. Wij gaan pas weg wanneer uw ruimte weer volledig asbestvrij is verklaard door een onafhankelijk laboratorium. 

Naast dat asbest gesaneerd moet worden omdat het het risicovol is voor je gezondheid, bestaat er ook een wetgeving voor de verwijdering van asbest. Het jaartal hiervan stond eerder op vastgesteld op 2024. Echter is er na meerdere gesprekken in de Eerste Kamer voor gekozen om dit uit te stelen tot 2028. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom het Asbestverwijderingsbesluit? U vindt dit op onze website.

Mag u asbest zelf verwijderen?

We adviseren vrijwel altijd om niet zelf asbest te verwijderen. In veel gevallen is dit bovendien ook niet toegestaan. Toch zijn er uitzonderingen op deze regel. Voordat u zelf aan de slag gaat is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de regelgeving die geldt voor het verwijderen van asbest. Wanneer u zich niet aan deze regels houdt, riskeert u een fikse boete. U vindt op Milieu Centraal  de benodigde informatie, waaronder een checklist voor het herkennen van asbesthoudend materiaal en een stappenplan voor het geval u asbest heeft geconstateerd. Liever het zekere voor het onzekere nemen? Schakel dan een professioneel als JongDijk in.

Kosten asbest verwijderen

We snappen dat u benieuwd bent welke kosten het asbest verwijderen met zich mee brengt. Echter kunnen we u zonder gegevens over uw specifieke informatie lastig een prijsinschatting geven. Het verwijderen van asbest is namelijk afhankelijk van verschillende factoren die invloed kunnen hebben op de kosten. Voorbeelden hiervan zijn de hoeveelheid asbest, de plek waar het is gesignaleerd en en de soort asbest. Wilt u de exacte prijs weten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan via ons online offerteformulier. U ontvangt binnen 24 uur een scherpe en complete prijsopgave!

Maak een afspraak

Wilt u een afspraak maken om asbest te laten verwijderen in Loosdrecht? Neem dan contact op met ons team. Wij werken voor onder meer particulieren, de overheidagrarische sector, industrie, gemeenten, VvE’s, woningbouwverenigingen, vastgoedorganisatiesbouw– en sloopbedrijven.

Scroll naar boven