Asbest verwijderen Uithoorn

Woont of werkt u in een oud gebouw? Dan is de kans groot dat u te maken krijgt met asbest. Is dit het geval, dan is het belangrijk om het asbest zo snel mogelijk te laten verwijderen door een gecertificeerd bedrijf. Zelf asbest afbreken is namelijk zeer schadelijk voor uw gezondheid. Ook is dit veelal verboden. Het team van JongDijk staat voor u klaar. Maak vandaag nog een afspraak! 

Vakkundig asbest verwijderen

JongDijk is de onbetwiste specialist in asbest verwijderen in onder meer Uithoorn en daarbuiten. Zo voeren wij onze werkzaamheden ook uit in regio’s Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Rotterdam en ’t Gooi. Ons deskundige team heeft zowel kennis van binnen- als buitensaneringen voor bedrijven en particulieren.  Onze jarenlange ervaring, deskundige werkwijze én het feit dat we een gecertificeerd bedrijf zijn maken het nog makkelijker om voor ons te kiezen. 

Wist u dat asbest niet waarneembaar is met het blote oog? Hierdoor kan het lastig zijn om de aanwezigheid van deze gevaarlijke stof vast te stellen. Lees hier waaraan u asbesthoudende materialen kunt herkennen. 

Waarom JongDijk?

Asbest inventarisatie

Waarom asbest laten verwijderen?

Het moge duidelijk zijn dat asbest ernstige gevolgen kan hebben voor uw gezondheid. Dit heeft met name te maken met de risico’s die het inademen van asbestvezels met zich meebrengen. Ons advies is dan ook altijd om asbest zo snel mogelijk te laten verwijderen. Het team van JongDijk staat hierbij voor u klaar. We hebben korte wachttijden waardoor we uw project snel kunnen oppakken en door onze centrale ligging zijn we gauw ter plaatse zijn. Kiest voor het team van JongDijk, dan kunt u er zeker van zijn dat de sanering vakkundig en bovenal veilig wordt uitgevoerd. 

Asbest dient niet alleen verwijderd te worden vanwege de gezondheidsrisico’s die eraan vast zitten, maar ook wegens de bestaande wetgeving. Het jaartal stond vastgesteld op 2024, maar na verschillende gesprekken in de Eerste Kamer is dit uitgesteld tot 2028. Wilt u op de hoogte blijven van het Asbestverwijderingsbesluit? U kunt het allemaal volgen op onze website. 

Mag u asbest zelf verwijderen?

Als asbestspecialist raden wij eigenlijk altijd af om zelf aan de slag te gaan met het afbreken van asbest. Desondanks zijn er bepaalde uitzonderingen op de regel. Voordat u aan de slag gaat, i het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de regels die gelden voor het afbreken van asbest. Bent u dit niet, dan kunt u een fikse boete riskeren. Op de website van Milieu Centraal kunt u terecht voor alle informatie wat betreft het zelf verwijderen van asbest. Zo vindt u er onder meer een checklist waarmee u asbesthoudende materialen kunt herkennen en hebben ze ook een stappenplan voor het geval u daadwerkelijk asbest heeft gesignaleerd. Neemt u liever het zekere voor het onzekere, dan kunt u het beste een expert als JongDijk inschakelen. 

Kosten asbest verwijderen

Zonder gegevens over uw specifieke project is het voor ons lastig om een prijsinschatting te maken. De kosten voor het verwijderen van asbest is afhankelijk van diverse factoren, waaronder de hoeveelheid asbest, de locatie waar het is gevonden en de asbestsoort. Bent u benieuwd wat de exacte kosten zijn van uw project? Vul dan ons online offerteformulier in en u ontvangt binnen een dag een scherpe prijsopgave. 

Maak een afspraak

Wilt u een afspraak maken om asbest te laten verwijderen in Uithoorn? Neem dan contact op met ons team. Wij werken voor onder meer particulieren, de overheidagrarische sector, industrie, gemeenten, VvE’s, woningbouwverenigingen, vastgoedorganisatiesbouw– en sloopbedrijven.

Scroll naar boven