Asbest verwijderen Wilnis

Woont of werkt u in een oud gebouw en heeft u asbesthoudende materialen aangetroffen? Dan is het belangrijk dat u dit voor uw eigen veiligheid zo snel mogelijk laat verwijderen door een gecertificeerd bedrijf. Asbest zelf afbreken brengt gevaarlijke gezondheidsrisico’s met zich mee. Bovendien is het veelal ook verboden. Het team van JongDijk helpt u graag. Maak meteen een afspraak! 

Vakkundig asbest verwijderen

JongDijk is gespecialiseerd in het verwijderen van asbest in Wilnis en omstreken. Wij voeren onze werkzaamheden voornamelijk uit in de regio’s Utrecht, Amsterdam, Den Haag, ’t Gooi en Rotterdam. Wij hebben jarenlange ervaring in zowel binnen- als buitensaneringen voor particulieren en bedrijven. Onze medewerkers  gaan altijd deskundig en nauwkeurig te werk. Schakelt u onze hulp in, dan kunt u er zeker van zijn dat de sanering professioneel wordt uitgevoerd. 

Wist u dat asbestvezels niet zichtbaar zijn met het blote oog? Logisch dat u hierdoor kunt twijfelen over de aanwezigheid van asbest in uw woning of bedrijfspand. Lees hier hoe u asbest kunt herkennen. 

Waarom JongDijk?

Asbest inventarisatie

Waarom asbest laten verwijderen?

Het inademen van asbestvezels erg gevaarlijk voor uw gezondheid. Het is dan ook belangrijk om asbest, zo snel mogelijk na constatering, te laten verwijderen om deze risico’s te voorkomen. Bij JongDijk staan we voor u klaar. Onze wachttijden zijn kort en dus kunnen we snel uw project oppakken. Wij vinden het belangrijk om asbest veilig te verwijderen en gaan niet weg voordat uw pand weer asbestvrij is. 

Asbest dient niet alleen verwijderd te worden vanwege de veiligheidsrisico’s, maar ook wegens de bestaande wetgeving. Het jaartal van het Asbestverwijderingsbesluit stond vastgesteld op 2024, maar is na meerdere gesprekken in de eerste kamer uitgesteld tot 2028. Wilt u al het nieuws rondom het Asbestverwijderingsbesluit blijven volgen? U vindt het allemaal op onze website. 

Mag u asbest zelf verwijderen?

Wij vinden het belangrijk om te zeggen dat wij het zelf afbreken van asbest altijd ten zeerste afraden. Bovendien is het in de meeste gevallen ook verboden om zelf asbest te verwijderen. Desondanks bestaan er in specifieke situaties uitzonderingen. Voordat u begint met afbreken, is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de regels die gelden bij het zelf verwijderen van asbest. Dit mag namelijk niet zomaar en houdt u zich niet aan de regels dan kunt u een fikse boete riskeren. De website van Milieu Centraal biedt alle informatie die u nodig heeft. U vindt er onder meer een checklist die u kunt gebruiken om asbest te herkennen en een stappenplan voor wanneer u inderdaad asbest heeft aangetroffen. Wilt u liever de garantie dat de sanering volgens de regels verloopt? In dat geval kunt u het beste een professional als JongDijk inschakelen. 

Kosten asbest verwijderen

Zonder gegevens over uw specifieke situatie kunnen wij niet een inschatting maken van de kosten. Het verwijderen van asbest is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, zoals de asbestsoort, de plek waar het zich bevindt en de hoeveelheid asbest. Wilt u graag de exacte prijs voor uw project weten? Vul dan vrijblijvend ons online offerteformulier in en u ontvangt binnen een dag een exacte en scherpe prijsopgave per mail! 

Maak een afspraak

Wilt u een afspraak maken om asbest te laten verwijderen in Wilnis? Neem dan contact op met ons team. Wij werken voor onder meer particulieren, de overheidagrarische sector, industrie, gemeenten, VvE’s, woningbouwverenigingen, vastgoedorganisatiesbouw– en sloopbedrijven.

Scroll naar boven