Containment asbest

Wanneer u asbest aantreft in uw woning of bedrijfspand, is het van belang dat u dit veilig en vakkundig laat verwijderen door een gecertificeerd asbestbedrijf. JongDijk Asbestsanering is dé specialist in het verwijderen van asbest voor particulieren en bedrijven. Middels een asbest containment zorgen wij ervoor dat de sanering uitermate veilig wordt uitgevoerd. Neem geen veiligheidsrisico’s en ga vooral niet zomaar zelf aan de slag met de gevaarlijke stof. Het team van JongDijk helpt u graag verder. 

Wat is asbest?

Wat veel mensen niet weten, is dat asbest eigenlijk een natuurproduct is. Asbest is namelijk een verzamelnaam voor een zestal natuur gevormde mineralen. De stof heeft vele goede eigenschappen, waardoor het vóór 1993 veel gebruikt werd in diverse materialen. Zo is het heel sterk en bestand tegen hoge temperaturen. Daarentegen is er mettertijd duidelijk geworden dat asbest ook veel gevaren. met zich mee kan brengen, zeker wanneer asbestvezels in de lucht komen. Bij inademing komen die vezels terecht in de longen, want ernstige gevolgen kan hebben. 

Waarom JongDijk?

Asbest inventarisatie

Containment asbest

Vanwege de gezondheidsrisico’s, dient asbest altijd volgends de wet- en veiligheidsrichtlijnen verwijderd te worden. Hier zijn verschillende technieken voor. De meest gecontroleerde methode, is om gebruik te maken van een containment. Hierbij wordt de ruimte waarin het asbest is aangetroffen in een containment geplaatst, ofwel afgeschermd van de rest van de ruimtes. In feite wordt er een ruimte in een ruimte gecreëerd. Met een luchtdrukapparaat wordt de containment volledig geïsoleerd. Eventuele asbestvezels kunnen op deze manier niet vrijkomen, wat maakt dat containment de meest veilige manier is om asbest te saneren. Een containment is voornamelijk van toepassing wanneer het gaat om een binnensanering. 

Werkwijze containment asbest

Alvorens we met de asbestverwijdering starten, zorgen we er voor dat er een asbestinventarisatie wordt uitgevoerd. Vanuit het asbestonderzoek wordt een rapport opgesteld, zodat wij precies weten waar het asbest zit. Gedurdende de saneringswerkzaamheden mag u de asbest containment niet betreden. De specialisten van JongDijk gaan snel en veilig te werk en zijn voorzien van beschermende pakken en ademhalingsapparatuur. Zodra de sanering is voltooid, wordt de binnenruimte extra goed gereinigd. Na het schoonmaken van de asbest containment, wordt de luchtkwaliteit gemeten om er zeker van te zijn dat er op de juiste wijze gereinigd is. Wanneer de ruimte is vrijgegeven mag u de ruimte weer betreden. 

Kosten asbest verwijderen

Het verwijderen van asbest is maatwerk. Zonder informatie over uw situatie is het dan ook lastig om de exacte prijs in te schatten. Bovendien zijn de kosten afhankelijk van meerdere factoren, zoals de locatie van het asbest, de hoeveelheid en de soort. Wilt u toch een indicatie hebben van de prijs? Vraag dan nu uw offerte aan en u ontvangt binnen 24 uur een scherpe en complete prijsopgave in uw mailbox! 

Maak een afspraak

Wilt u graag veilig asbest laten verwijderen door een bedrijf dat gespecialiseerd is in asbest containment? Het team van Jongdijk Asbestsanering staat voor u klaar! Voor meer informatie over deze saneringsmethode, kunt u vrijblijvend contact opnemen. Onze dienstverlening wordt onder meer aangeboden aan particulieren, de overheid, agrarische sector, industrie, gemeenten, VvE’s, woningbouwverenigingen, vastgoedorganisatiesbouw– en sloopbedrijven

Scroll naar boven